Бюджетний електрокросовер Kia EV2 для Європи вперше помітили на тестах

21.10.2024 р.

Наші новини

Компанія Kia вивела на тести новий електромобіль, розроблений спеціально для європейського ринку, – маленький кросовер з індексом EV2. Перші шпигунські знімки замаскованого прототипу опублікував ресурс Korean Car Blog. Очікується, що новинка стане на конвеєр у Словаччині 2025 року і надійде у продаж 2026-го.

Kia EV2, частково натхненний старшими моделями EV3 та EV9, отримає обтічний кузов та діодну світлотехніку в актуальній стилістиці Star Map. Знімків салону поки немає, але очікується, що електромобіль забезпечать новітнім інтерфейсом водія Connected Car Navigation Cockpit з парою 12,3-дюймових дисплеїв і можливістю бездротового оновлення програмного забезпечення. Оздоблення інтер'єру буде виконано в дусі мінімалізму.

Як і інші останні електромобілі Kia, EV2, найімовірніше, побудований на модульній платформі e-GMP. Технічних подробиць ще немає, але, за попередніми даними, запас ходу перевищуватиме 480 кілометрів. Також очікується підтримка «швидкого» заряджання, що дозволяє заповнити енергозапас із 10 до 80 відсотків приблизно за півгодини.

Організація виробництва Kia EV2 у Словаччині забезпечить моделі легкий доступ на європейські ринки, а також додаткову економічну підтримку у вигляді державних стимулів для компаній, які інвестують у стійкі технології та інфраструктуру. Рік тому в Kia заявили, що EV2 коштуватиме приблизно 30 тисяч доларів. Для порівняння, модель EV3 коштує у Європі від 36 тисяч євро (39,1 тисяч доларів).

Цієї весни Kia представила скориговану програму розвитку модельного ряду, що передбачає випуск 15 електромобілів до 2027 року. До них увійде зовсім новий седан EV4, який також уже вийшов на випробування. Також у більш віддаленій перспективі компанія розглядає можливість випуску ще більш доступного електромобіля EV1 – він коштуватиме менше 20 тисяч євро (21,7 тисяч доларів).

Tesla Club Ukraine
Завантажуй додаток
GO TO-U для легкого пошуку
та використання
зарядних станцій

Усі бренди електромобілів під замовлення

Зарядні пристрої для
електромобілів усіх
брендів

Chargers Детальніше

Теги

Кращі концепти плани виробництва нові моделі оновлення моделей рекорди електромобілів події Виробництво і розробки Спорт майбутні моделі Це цікаво інвестиції оновлення моделей Кращі концепти плани виробництва нові моделі оновлення моделей