Представлено доступний електрокросовер Kia EV3 з 600-кілометровим запасом ходу

23.05.2024 р.

Наші новини

Компанія Kia розсекретила електричний кросовер з індексом EV3, який на якийсь час стане найдоступнішим електромобілем бренду. На старті продажу EV3 отримає один двигун і два варіанти батарей: найдальнобійніша версія проїде без підзаряджання до 600 кілометрів за циклом WLTP. Продаж на домашньому ринку стартує в липні, у другій половині року електромобіль з'явиться у країнах Європи.

Зовні серійний Kia EV3 практично не відрізняється від недавнього однойменного концепту. Електромобілю спроєктували спрощені бампери і злегка змінили оптику, встановили стандартні дзеркала і трохи підсилили стійки кузова. Габарити новинки – 4300х1850х1560 мм при колісній базі 2680 мм.

Одночасно зі звичайним EV3 представлена модифікація GT-line з трохи більш агресивною зовнішністю та іншими колесами. У її салоні з'являться інше кермо і більш стримане оздоблення. Очікується, що на європейському ринку конкурентами електромобіля, виходячи з габаритів, стане цілий ряд моделей від Peugeot 2008 до MINI Aceman і Volvo EX30.

Інтер'єр кросовера порівняно з концептом став набагато традиційнішим. EV3 позбавлений центрального тунелю у його звичному розумінні, отримав кутасте кермо та блок дисплеїв, складених з 12,3-дюймових дисплеїв та сенсорної панелі діагоналлю 5 дюймів для налаштувань клімату. Збережено кілька фізичних клавіш керування. Передні крісла можуть розкладатися у положення для сну.




Електромобіль дебютував з одним двигуном на 204 к.с. і 283 Нм, з яким може розганятися до 100 км/год за 7,5 секунд і далі до 170 км/год. Базова версія отримає 58,3-кіловат-годинну батарею, дорожча та далекобійніша – батарею ємністю 81,4 кВт*год. На перезаряджання з 10% до 80% піде 31 хвилина. У майбутньому у електромобіля з'явиться потужніша модифікація EV3 GT, яку оснастять двома двигунами.

Раніше повідомлялося, що Kia виведе EV3 на ринок Північної Америки, де електромобіль коштуватиме від 30 тисяч доларів – це зробить його однією з найдоступніших електричних моделей. У середині травня оновлення пережив більший EV6, який отримав схоже кермо і великі екрани, а також батарею збільшеної ємності.

Tesla Club Ukraine
Завантажуй додаток
GO TO-U для легкого пошуку
та використання
зарядних станцій

Усі бренди електромобілів під замовлення

Зарядні пристрої для
електромобілів усіх
брендів

Chargers Детальніше

Теги

Кращі концепти плани виробництва нові моделі оновлення моделей рекорди електромобілів події Виробництво і розробки Спорт майбутні моделі Це цікаво інвестиції оновлення моделей Кращі концепти плани виробництва нові моделі оновлення моделей