Розкрито характеристики кросовера Kia EV9: 5,3 секунди до сотні та 541 км ходу

29.03.2023 р.

Наші новини

Компанія Kia офіційно озвучила характеристики електромобіля EV9. Для 3-рядного кросовера довжиною 5 метрів підготували три варіанти силових установок та дві версії акумуляторів. Також окремо буде «заряджений» варіант.

Найдоступніша модифікація EV9 отримала один електродвигун на задній осі на 218 к.с. та 350 Нм у поєднанні з батареєю на 76,1 кВт*год. На прискорення до 100 км/год EV9 RWD Standart витратить 8,2 секунди, але це не найповільніша версія. Виконання з тим самим двигуном, але дефорсованим до 204 к.с. і більшим 99,8-кіловат-годинним блоком акумуляторів виявиться менш динамічним (9,4 секунди до 100 км/год), але найдальнобійнішим. Такий EV9 проїде без підзаряджання до 541 км.

Систему повного приводу з двома моторами отримає лише найдорожчий варіант кросовера. Його мотори розвиватимуть 385 к.с. та 600 Нм, а прискорення до 100 км/год займе 6 секунд. Цей час можна буде скоротити до 5,3 секунд за рахунок придбання опціональної функції Boost – можливості на деякий час збільшити тягові показники до 700 Нм. Продавати таку опцію Kia онлайн через власний сервіс.

Kia EV9 завдяки 800-вольтовій архітектурі підтримує струм заряду потужністю до 350 кВт. Поповнити батарею для того, щоб проїхати 240 кілометрів можна буде приблизно за 15 хвилин. Швидкість повного заряду батарей поки що не озвучена.

Кросовер пропонуватимуть із кількома варіантами виконання середнього ряду. Серед них як суцільний диван, так і роздільні крісла, які залежно від модифікації або отримають електрорегулювання та вентиляцію, або зможуть розвертатися до дверей та задніх місць.

Також анонсовано варіант виконання EV9 GT-Line. Його відзнаками стануть перероблені бампери, додаткові діоди в «решітці радіатора» та особливо сучасний автопілот. Його апаратний комплекс складається з 15 датчиків і включає 2 лідери. Нарешті, компанія вже підтвердила створення «зарядженої» версії EV9 GT. Вона з'явиться в 2025 році і, можливо, отримає силову установку від EV6 GT, мотори яких розвивають 583 к.с.

Прийом замовлень на електромобіль у Кореї відкриється у другому кварталі 2023 року, пізніше модель з`явиться й на інших ринках.

Tesla Club Ukraine
Завантажуй додаток
GO TO-U для легкого пошуку
та використання
зарядних станцій

Усі бренди електромобілів під замовлення

Зарядні пристрої для
електромобілів усіх
брендів

Chargers Детальніше

Теги

Кращі концепти плани виробництва нові моделі оновлення моделей рекорди електромобілів події Виробництво і розробки Спорт майбутні моделі Це цікаво інвестиції оновлення моделей Кращі концепти плани виробництва нові моделі оновлення моделей