Електропікап Ford F-150 Lightning виявився потужнішим, ніж очікувалося

02.05.2022 р.

Наші новини

Компанія Ford відкорегувала характеристики електричного пікапа F-150 Lightning, серійне виробництво якого стартувало кілька днів тому. Автомобіль, як і раніше, оснащуються двома двомоторними установками та двома видами батарей. Але, як пише Road&Track, двигуни стали потужнішими, ніж виробник повідомляв на етапі прем'єри у травні минулого року, а вантажопідйомність підвищилася.

Так, якщо раніше для базової силової установки пікапа Ford заявляв 430 к.с., то за оновленими даними мотори зможуть розвивати 458 к.с. Віддача двигунів, які встановлюються на більш дорогу модифікацію, зросла з 571 до 588 к.с. Крутний момент обох установок не змінився і становить 1050 Нм. Те саме стосується і запасу ходу – залежно від АКБ та комплектації він варіюється від 370 до 515 км. 

Наслідком змін стала підвищена вантажопідйомність. Якщо раніше виробник вказував 907 кг, то зараз максимальна вага вантажу, доступного для F-150 Lightning, збільшилась до 1014 кг.

Чи вплинуло зростання потужності на динаміку пікапа, не уточнюється. Ford стверджує, що F-150 Lightning може набрати 60 миль на годину (96 км/год) швидше, ніж за 4 секунди, що робить пікап найшвидшим F-150 в історії.

Зазначимо, що до 2026 року Форд розраховує продавати до 2 млн електрокарів щорічно – це приблизно третина від загальних глобальних продажів Ford. До кінця десятиліття частка електротранспорту має досягти 50%.

 

Tesla Club Ukraine
Завантажуй додаток
GO TO-U для легкого пошуку
та використання
зарядних станцій

Усі бренди електромобілів під замовлення

Зарядні пристрої для
електромобілів усіх
брендів

Chargers Детальніше

Теги

Кращі концепти плани виробництва нові моделі оновлення моделей рекорди електромобілів події Виробництво і розробки Спорт майбутні моделі Це цікаво інвестиції оновлення моделей Кращі концепти плани виробництва нові моделі оновлення моделей