Стартувало виробництво електропікапу Ford F-150 Lightning

27.04.2022 р.

Наші новини

На головному заводі Форд в Мічигані розпочалося виробництво електричного пікапа Ford F-150 Lightning. Модель стала серійною майже через рік після презентації.

Завод модернізували спеціально для електромобілів. Проєкт коштував Форду 950 мільйонів доларів і зайняв півтора роки. Водночас інноваційне виробництво розмістили на майданчику, де випуск автомобілів стартував майже сто років тому, 1927 року.

Складальна лінія організована незвично. Замість класичного конвеєра застосовуються безпілотні візки, які перевозять кузови від одного посту до іншого. Попри нові технології, без людей завод не обходиться: з урахуванням виробництва акумуляторів та інших компонентів для підприємства зайнято 1700 робітників.

Усі специфікації та ціні Ford F-150 Lightning вже давно відомі. Базова версія електропікапа коштує в США менше ніж 40 000 доларів. Вона проїжджає на одному зарядці до 370 кілометрів та оснащена двома електромоторами сумарною потужністю 432 к.с. Топове виконання з автономністю 515 км та потужністю 571 л.с. коштує від 74 000 до 91 000 доларів.

Ford F-150 Lightning показали минулого травня, і відтоді він зібрав більше 200 000 замовлень. Згідно з дослідженнями маркетологів, близько 75% клієнтів раніше автомобілями Ford не володіли. Бензиновий аналог багато років утримує лідерство з продажу у США серед усіх моделей – сподіваємося, у найближчому майбутньому його роль прийме електричний варіант.

Tesla Club Ukraine
Завантажуй додаток
GO TO-U для легкого пошуку
та використання
зарядних станцій

Усі бренди електромобілів під замовлення

Зарядні пристрої для
електромобілів усіх
брендів

Chargers Детальніше

Теги

Кращі концепти плани виробництва нові моделі оновлення моделей рекорди електромобілів події Виробництво і розробки Спорт майбутні моделі Це цікаво інвестиції оновлення моделей Кращі концепти плани виробництва нові моделі оновлення моделей