У Tesla Model S за майже 2 млн км пробігу міняли мотор 13 разів

04.12.2023 р.

Наші новини

Власник Tesla Model S P85 з Німеччини Хансйорг Геммінген-Хорнберг став відомий ще у 2019 році як хазяїн першої Tesla з пробігом 1 мільйон кілометрів. Зараз він очікує на подвоєння результату: на 26 листопада електромобіль проїхав 1 906 865 кілометрів. Однак, як розповів сам Геммінген каналу Watt Energy, це коштувало регулярної заміни електромоторів і батарей.

Хансйорг придбав електромобіль у 2014 році, і на той момент пробіг становив лише 30 тисяч кілометрів. Таким чином, у середньому щороку на одометрі Model S додалося понад 200 тисяч кілометрів. Однак Геммінген стверджує, що не працює в таксі або в подібному сервісі — просто активно експлуатує електромобіль щодня і регулярно їздить у подорожі. Він уже встиг побувати, наприклад, в Африці та Китаї.

За роки володіння власник електромобіля регулярно змінював двигуни. Наприклад, близько півтора року тому, коли пробіг Model S наближався до мільйона миль, на ній було встановлено 8-й двигун. Наразі встановлено вже 14-й: Хансйорг стверджує, що мотори виходили з ладу через конструктивну нестачу системи охолодження, через яку рідина потрапляла всередину двигунів, але зараз це вже виправлено.

Такожж на Model S кілька разів змінювали батареї: акумулятори згодом деградують, зменшуючи запас ходу. Нинішню поставили 150 тисяч кілометрів тому, і з того часу, за розрахунками Геммінгена, її запас ходу знизився приблизно на 8%. Model S все ще здатна проїхати без підзаряджання приблизно 400 км.

Цікаво, що торік власник рекордного електромобіля планував через постійні проблеми з двигунами пересідати на Lucid Air, але деякі життєві негаразди не дозволили йому це зробити. Крім Model S, Хансйорг володіє Tesla Roadster першого покоління, пробіг якого зараз перевищує 700 тисяч кілометрів.

Tesla Club Ukraine
Завантажуй додаток
GO TO-U для легкого пошуку
та використання
зарядних станцій

Усі бренди електромобілів під замовлення

Зарядні пристрої для
електромобілів усіх
брендів

Chargers Детальніше

Теги

Кращі концепти плани виробництва нові моделі оновлення моделей рекорди електромобілів події Виробництво і розробки Спорт майбутні моделі Це цікаво інвестиції оновлення моделей Кращі концепти плани виробництва нові моделі оновлення моделей