Nissan вкладе у Fisker понад 400 мільйонів доларів та побудує електропікап на його платформі

05.03.2024 р.

Наші новини

Компанія Nissan веде переговори щодо співпраці з американським виробником електромобілів Fisker Inc. Як пише Reuters з посиланням на два анонімні джерела, японський гігант готовий вкласти в стартап дизайнера Хенріка Фіскера понад 400 мільйонів доларів і допомогти з організацією виробництва пікапа Alaska. Сторони потенційної угоди відмовилися від коментарів.

Стверджується, що переговори знаходяться на фінальній стадії: угоду можуть укласти до кінця місяця. Якщо сторони домовляться, Fisker Alaska, розсекречений у вигляді прототипу минулого літа, стане на конвеєр у 2026 році. Його будуть випускати на одному з північноамериканських майданчиків Ніссана – в Міссісіпі або Теннессі. Паралельно японська компанія налагодить випуск власного електропікапа на тій самій платформі.

Як зазначає Reuters, інтерес Nissan до Fisker виник після реструктуризації альянсу Renault-Nissan, що завершилася минулого року після кількох місяців переговорів. Японській стороні знадобився новий партнер, з яким можна прискорити вихід марки на американський ринок електричних пікапів.

Наприкінці минулого місяця Fisker звітував про великі збитки та визнав, що йому не вистачає коштів для продовження роботи протягом наступних 12 місяців. Тоді ж компанія повідомила, що веде переговори щодо інвестицій та організації виробництва з великим виробником — конкретна марка не називалася.

Fisker Alaska — «легковий» пікап з опорнрим кузовом, побудований на розтягнутій платформі кросовера Ocean. Він отримав дворядну кабіну та коротку вантажну платформу. На момент прем'єри повідомлялося, що виробництво стартує у США у першому кварталі 2025 року.

Tesla Club Ukraine
Завантажуй додаток
GO TO-U для легкого пошуку
та використання
зарядних станцій

Усі бренди електромобілів під замовлення

Зарядні пристрої для
електромобілів усіх
брендів

Chargers Детальніше

Теги

Кращі концепти плани виробництва нові моделі оновлення моделей рекорди електромобілів події Виробництво і розробки Спорт майбутні моделі Це цікаво інвестиції оновлення моделей Кращі концепти плани виробництва нові моделі оновлення моделей