Пікап Fisker Alaska отримає дві батареї на вибір, гігантський «підсклянник» та тримач для ковбойського капелюха

23.08.2023 р.

Наші новини

Компанія Fisker опублікувала нові фотографії та додаткову інформацію про електричний пікап Alaska, який вперше було показано на початку місяця. Голова бренду Хенрік Фіскер заявив, що при габаритах середньорозмірного траку новинка не поступиться функціональністю повнорозмірним вантажівкам і водночас виявиться найлегшою представницею свого сегменту у світі. Виробництво моделі має стартувати в США в першому кварталі 2025 року, ціни на неї починаються з 45 400 доларів.

5,3-метровий Fisker Alaska має конструкцію з опорним кузовом. Він побудований на платформі FM31 – розтягнутій версії шасі FM29, що лежить в основі кросовера Ocean. Довжина вантажного майданчика лише 137 см, але, якщо опустити «перегородку Гудіні» в задній частині кабіни, корисна довжина збільшиться до 228 см, а з відкинутим заднім бортом — до 280 см. Попереду є багажник, але його обсяг не уточнюється. Колісні диски запропонують на 20 та 22 дюйми.

Як і в інших проєктах Fisker, в оздобленні салону Alaska широко використані матеріали вторинної переробки. Між передніми кріслами розміщено місткий бокс-підлокітник та тримач для великої пляшки. З пасажирського боку передньої панелі висувається підставка під планшет, на стелі є тримач для ковбойського капелюха. Також речі можна фіксувати за допомогою ременів на передніх сидіннях. 17,1-дюймовий тачскрин мультимедіа, як і Fisker Ocean, повертається на 90 градусів.


Електропікап надійде на ринок із двома батареями ємністю 75 та 113 кіловат-годин. Вони забезпечать запас ходу 370 і 547 кілометрів відповідно. Судячи з заявленого часу розгону до 97 км/год від 3,9 до 7,2 секунд, силових установок буде кілька, але їх потужність поки не розкривається. Співплатформний кросовер в залежності від версії розвиває від 275 до 550 к.с.

Fisker вже приймає замовлення на Alaska з депозитом у 250 доларів, але де саме випускатимуть пікап — невідомо. Ocean складають за контрактом в Австрії на заводі Magna Steyr, власного підприємства стартапа поки що не має.

Tesla Club Ukraine
Завантажуй додаток
GO TO-U для легкого пошуку
та використання
зарядних станцій

Усі бренди електромобілів під замовлення

Зарядні пристрої для
електромобілів усіх
брендів

Chargers Детальніше

Теги

Кращі концепти плани виробництва нові моделі оновлення моделей рекорди електромобілів події Виробництво і розробки Спорт майбутні моделі Це цікаво інвестиції оновлення моделей Кращі концепти плани виробництва нові моделі оновлення моделей