Ford створив підрозділ для розробки дешевого електромобіля

12.02.2024 р.

Наші новини

Концерн Ford стурбований колосальними успіхами Tesla та відсутністю доступного електромобіля у своїй лінійці. Розробленням останнього автогігант зайнявся не сам – для цього було створено окремий стартап. У нього найняли низку колишніх співробітників Tesla, пише The Drive.

Так, посаду керівника команди обійняв Алан Кларк. Він пропрацював на компанію Ілона Маска приблизно 10 років і грав важливу роль у запуску Model 3. Повторити успіх останнього і є головним завданням фордівського стартапу.

Одночасно з Кларком близько п'яти років працював у Теслі Аніл Пар'яні. Наразі він є засновником Auto Motive Power, компанії, що займається системами енергоспоживання в електромобілях. AMP було придбано концерном Ford у листопаді.

Терміни появи машини невідомі. Так само як і будь-які деталі проєкту. За наявними даними, Ford хоче вкластися  у ціну 40 тисяч доларів і менше. Вартість є ключовим параметром майбутньої новинки.

Нині роль найдоступнішого електромобіля Ford грає Mustang Mach-E. У початковій версії він коштує 44,8 тисяч доларів. Explorer EV коштує від 48 тисяч, а електропікап F-150 Lightning стартує із 55 тисяч. До того ж раніше вартість останнього кілька разів то підвищувалася, то знижувалася. Але попит все одно невеликий, Ford змушений скорочувати початковий план виробництва.

Tesla Club Ukraine
Завантажуй додаток
GO TO-U для легкого пошуку
та використання
зарядних станцій

Усі бренди електромобілів під замовлення

Зарядні пристрої для
електромобілів усіх
брендів

Chargers Детальніше

Теги

Кращі концепти плани виробництва нові моделі оновлення моделей рекорди електромобілів події Виробництво і розробки Спорт майбутні моделі Це цікаво інвестиції оновлення моделей Кращі концепти плани виробництва нові моделі оновлення моделей