Ford розпочав доставляти електричні пікапи Ford F-150 Lightning

31.05.2022 р.

Наші новини

У США розпочалися відвантаження покупцям електричного пікапа Ford F-150 Lightning. Про це розповів учасник профільного форуму, який отримав першу клієнтську машину. Замовлення на неї Ніколас Шмідт розмістив майже рік тому — 20 травня 2021-го, наступного дня після прем'єри моделі.

Замовлення було підтверджено 7 січня, а 18 квітня Шмідт отримав інформацію про те, що його автомобіль зійшов з конвеєра. Водночас офіційно у Ford оголосили про початок виробництва пізніше – наприкінці того ж місяця.

За словами покупця, у PR-службі компанії йому підтвердили, що він став першим фактичним власником електропікапу. Шмідта дещо здивували цифри на одометрі: нову машину йому передали із пробігом 100 кілометрів. Співробітники дилерського центру пояснили, що пікап виїжджав на тест-трек на заводі.

Ніколас придбав F-150 Lightning у топовій версії Platinum — з 563-сильною силовою установкою та збільшеною батареєю. Запас ходу такого автомобіля становить 483 км (за циклом EPA). Вартість такої модифікації починається від 90 874 доларів.

Пікап у базовій комплектації коштує набагато дешевше: від 39 974 доларів. Він теж має два електромотори, але із сукупною віддачею в 426 к.с., а стандартна батарея забезпечує лише до 370 кілометрів пробігу без підзаряджання.

F-150 Lightning випускається на новому заводі Ford у Мічигані. На момент початку випуску компанія зібрала 200 тисяч замовлень на електропікап – попит перевищив очікування, через що фірма скоригувала виробничий план майже одразу після старту складання.

Tesla Club Ukraine
Завантажуй додаток
GO TO-U для легкого пошуку
та використання
зарядних станцій

Усі бренди електромобілів під замовлення

Зарядні пристрої для
електромобілів усіх
брендів

Chargers Детальніше

Теги

Кращі концепти плани виробництва нові моделі оновлення моделей рекорди електромобілів події Виробництво і розробки Спорт майбутні моделі Це цікаво інвестиції оновлення моделей Кращі концепти плани виробництва нові моделі оновлення моделей