Експерти Consumer Reports розкритикували електрокросовер Fisker Ocean

27.03.2024 р.

Наші новини

Авторитетне видання Consumer Reports опублікувало звіт про довготривале тестування електрокара Ocean ціною майже 65 тисяч доларів від фірми Fisker. Експерти знайшли в кросовері низку позитивних рис, але головним чином критикували Ocean за некоректну роботу електроніки, дивні налаштування силового агрегату та підвіски, а також деякі ергономічні прорахунки.

Випробувачі позитивно відзначили дизайн Ocean, просторий салон, наявність фізичних клавіш керування та великий запас ходу.

Водночас бортові системи безпеки на другий день тестів почали відключатись, після чого повертатися до роботи у випадковому порядку та відключатись повторно. Система стеження водія на електромобілі взагалі не функціонувала — можливо, не була активована під час складання.

Були відзначені також дива у роботі медіасистеми, незважаючи на наявність на Ocean оновленої версії програмного забезпечення, — повільна робота, складнощі з підключенням пристроїв Bluetooth тощо.

Негативний відгук отримали якість оздоблення та складання салону та деякі ергономічні рішення – наприклад, дуже незручні дверні ручки.

Щодо силової установки, то експерти розкритикували, наприклад, налаштування системи рекуперативного гальмування, а підвіску назвали недостатньо енергоємною навіть на низьких швидкостях.

Видання придбало електромобіль для тестів за власний кошт. Сам автомобіль коштував 63 981 долар, з яких 2438 доларів довелося викласти за доставку – це найвища вартість транспортування в історії тестів Consumer Reports.  Водночас Ocean прибув з вм'ятиною і подряпиною на кузові, а килимки, що включені в комплектацію, загубилися по дорозі.

Сама компанія Fisker зараз перебуває на межі банкрутства. Раніше повідомлялося, що фірмі вдалося домовитися про інвестиції в 150 мільйонів доларів, але компанія все одно змушена була зупинити виробництво Ocean. Передбачалося, що ще 400 мільйонів Fisker інвестує Nissan, але, за останніми даними, переговори припинені.

Tesla Club Ukraine
Завантажуй додаток
GO TO-U для легкого пошуку
та використання
зарядних станцій

Усі бренди електромобілів під замовлення

Зарядні пристрої для
електромобілів усіх
брендів

Chargers Детальніше

Теги

Кращі концепти плани виробництва нові моделі оновлення моделей рекорди електромобілів події Виробництво і розробки Спорт майбутні моделі Це цікаво інвестиції оновлення моделей Кращі концепти плани виробництва нові моделі оновлення моделей