Відео: електрокрос Hyundai Ioniq 5 їздить вулицями без водія

16.05.2022 р.

Наші новини

Компанія Hyundai планує запустити безпілотне таксі 4-го рівня автономності на базі електричного кросовера Ioniq 5. Опубліковане компанією відео не тільки показує, як працюють системи такого таксі, але й стверджує, що інтелект позашляховика буде ставитись до оточуючих з максимальною повагою.

Головним героєм відео стала жінка-інженер, яка під час розроблення штучного інтелекту згадувала манеру керування свого батька – доброзичливу, спокійну та максимально безпечну. Відео транслює думку, що аналогічного характеру набуде і роботаксі.

Першими пасажирами роботаксі стають власне героїня та її батько. Безпілотник пропускає велосипедиста, що раптово вискочив на перехід, поступається зустрічним автомобілям на перехресті і зміщується вбік, щоб дати проїзд машині екстреної служби.

Продемонстрована в ролику й робота автономного Ioniq 5, оснащеного спеціальною апаратурою. Роботаксі отримає комплекс із трьох десятків датчиків, частина яких встановлена ​​навмисне напоказ – Hyundai вважає, що таким чином Ioniq 5 можна буде ідентифікувати саме яке безпілотний автомобілі. В інтер'єрі роботаксі з'являться засоби комунікації між електронікою та пасажирами. Компанія розраховує, що масове використання автономного транспорту як таксі підвищить дорожню безпеку та зменшить трафік.

Згідно з планом компанії, такі електромобілі стануть доступні користувачам вже у 2023 при партнерстві розробника штучного інтелекту Motional та сервісу таксі Lyft. Першим містом, де роботаксі вийдуть на дороги, стане Лас-Вегас.

Tesla Club Ukraine
Завантажуй додаток
GO TO-U для легкого пошуку
та використання
зарядних станцій

Усі бренди електромобілів під замовлення

Зарядні пристрої для
електромобілів усіх
брендів

Chargers Детальніше

Теги

Кращі концепти плани виробництва нові моделі оновлення моделей рекорди електромобілів події Виробництво і розробки Спорт майбутні моделі Це цікаво інвестиції оновлення моделей Кращі концепти плани виробництва нові моделі оновлення моделей