У Nissan з'явився електромобіль за 14 тисяч доларів

20.05.2022 р.

Наші новини

Компанія Nissan представила хетчбек Sakura – перший електромобіль марки в сегменті кей-карів. Він коштуватиме в Японії 2 333 100 ієн (18,2 тисячі доларів), але з урахуванням всіх належних субсидій ціна опуститься до 1,78 мільйона ієн (приблизно 14 тисяч доларів). Продаж стартує цього літа.

Довжина Nissan Sakura становить 3395 мм – це необхідно, щоб укластися у вимоги до сегменту кей-карів. Однак хетчбек відрізняється великою колісною базою 2495 мм: стверджується, що в салоні вільно розмістяться 4 дорослі пасажири. Ба більша, Sakura має в своєму розпорядженні невелике багажне відділення на 107 л. Габарити забезпечують хетчбеку радіус розвороту лише 4,8 м.

Потужність електродвигуна Sakura – 64 к.с. (дозволений максимум для кей-карів), крутний момент – 195 Нм. Мотор дозволяє хетчбеку розганятися до обмежених 130 км/год. На повне заряджання 20-кіловатної батареї від побутової мережі піде близько 8 годин, на поповнення енергозапасу до 80% на швидкій станції – приблизно 40 хвилин. Запас ходу – 180 км.

Їздова електроніка отримала три режими роботи – економічний, комфортний і спортивний. Nissan Sakura також оснащуватиметься системою e-Pedal Step, що дозволяє за рахунок рекуперації контролювати прискорення та гальмування однією педаллю.

Nissan Sakura отримає світлодіодну оптику, незвичайні колісні диски та два екрани в салоні – 7-дюймову панель приладів та дисплей медіасистеми на 9 дюймів. Архітектура салону передбачає низку місць для зберігання дрібниць.

Для новинки запропонують 15 кольорів кузова, чотири колірні схеми оформлення інтер'єру та набір опцій, в який увійдуть, наприклад, навігаційна система та шкіра в оздобленні салону. Крім того, Nissan Sakura оснащуватимуть фірмовим комплексом асистентів водіїв ProPilot.

Компактний електрохетч найімовірніше залишиться прерогативою японського ринку. У Європі Nissan також розраховує електрифікувати модельний ряд: вже з наступного року всі новинки японської компанії для цього ринку будуть гібридними або повністю батарейними.

Tesla Club Ukraine
Завантажуй додаток
GO TO-U для легкого пошуку
та використання
зарядних станцій

Усі бренди електромобілів під замовлення

Зарядні пристрої для
електромобілів усіх
брендів

Chargers Детальніше

Теги

Кращі концепти плани виробництва нові моделі оновлення моделей рекорди електромобілів події Виробництво і розробки Спорт майбутні моделі Це цікаво інвестиції оновлення моделей Кращі концепти плани виробництва нові моделі оновлення моделей