Tesla моделює краш-тести, ґрунтуючись на даних реальної експлуатації авто

13.10.2021 р.

Наші новини

Компанія Tesla розповіла про свій інноваційний підхід при проєктуванні систем безпеки автомобілів. У цій роботі компанія використовує дані, які в процесі реальної експлуатації збирають сотні тисяч електрокарів, які були вже виведені дороги, пише Electrek.

Левова частка автомобілів Tesla оснащена автопілотом. Датчики, які працюють в його складі, дозволяють з великою вірогідністю відтворити картину аварії. Ба більше, на машинах встановлені камери, за зображенням з яких можна визначити найбільш популярні дорожні сценарії.

У підсумку фахівці з безпеки готують системи не за програмою стандартного набору краш-тестів, а використовуючи реальні ситуації, що виникають в процесі керування по всьому світу, де їздять Тесли. Це дозволяє зробити роботу комплексу активної та пасивної безпеки більш продуктивною.

Один з пунктів такої роботи, який розкрила Tesla, стосується спрацьовування надувних подушок. Електроніка оцінює, як відрегульовано сидіння та яку позу прийняв людина в ньому. Виходячи з цього, дається команда розкрити подушку безпеки тим чи іншим чином.

Представник Тесли назвав стандартні краш-тести піщинкою, які намагаються видати за цілий пляж. Іншими словами, вони моделюють лише певну кількість найбільш «популярних» ДТП. А американська компанія прагне охопити максимум можливих сценаріїв.

Tesla Club Ukraine
Завантажуй додаток
GO TO-U для легкого пошуку
та використання
зарядних станцій

Усі бренди електромобілів під замовлення

Зарядні пристрої для
електромобілів усіх
брендів

Chargers Детальніше

Теги

Кращі концепти плани виробництва нові моделі оновлення моделей рекорди електромобілів події Виробництво і розробки Спорт майбутні моделі Це цікаво інвестиції оновлення моделей Кращі концепти плани виробництва нові моделі оновлення моделей