Mazda серйозно взялася за електромобілі

18.06.2021 р.

Наші новини

Японська компанія Mazda, яка досі не була помічена серед лідерів з виробництва електричних автомобілів, оприлюднила стратегію Sustainable Zoom-Zoom 2030,  реалізація якої повинна наздогнати інших виробників екологічного транспорту.

У компанії чесно зізналися, що зараз у них немає платформи, яка підходила б для електромобілів, проте дещо можна буде зробити і на наявному універсальному шасі (Skyactiv multi-solution). Так, до 2025 року японці випустять три повністю електричні автомобілі, призначені переважно для азіатських ринків, а також десять гібридів.

Після 2025 року нарешті з'явиться архітектура, яку створять суто під електромобілі, після чого на ній почнуть випускати нові моделі. Така платформа отримає назву Skyactiv EV, в ній в принципі не буде передбачено встановлення ДВЗ. Такий підхід дозволить скомпонувати агрегати установки найбільш оптимально - це максимізує простір у салонах автомобілів та підвищить ефективність всієї системи.

В цілому компанія сподівається, що до 2030 року всі її моделі отримають електропривід, а чверть продажу припаде саме на електромобілі.

Відзначимо, що перший масовий електромобіль в гамі Mazda з'явився у 2020 році - це кроссовер MX-30, який має 141 к.с. потужності та запас ходу 220-250 км.

Tesla Club Ukraine
Завантажуй додаток
GO TO-U для легкого пошуку
та використання
зарядних станцій

Усі бренди електромобілів під замовлення

Зарядні пристрої для
електромобілів усіх
брендів

Chargers Детальніше

Теги

Кращі концепти плани виробництва нові моделі оновлення моделей рекорди електромобілів події Виробництво і розробки Спорт майбутні моделі Це цікаво інвестиції оновлення моделей Кращі концепти плани виробництва нові моделі оновлення моделей