Китайським військовим заборонили їздити електрокарами Тесла на службу. Ілон Маск вже відреагував

22.03.2021 р.

Наші новини

Міністерство оборони Китаю заборонило в'їзд на військові об'єкти автомобілями Tesla. Тепер військовослужбовці, які купили американські електромобілі, повинні по приїзді на роботу паркувати їх за межами військових частин.

Причиною заборони стала система камер кругового огляду, яка встановлюється на електромобілі Tesla. Вона веде запис того, що відбувається навколо авто і може допомогти, наприклад, при розслідуванні причин аварії або в разі ДТП.

Проблема, однак, ще й в тому, що доступ до відео теоретично може отримати не тільки власник авто, але і сама компанія Tesla, оскільки всі її електрокари підключені до інтернету. На практиці ж Tesla не користується такою можливістю, але китайські військові Ілону Маску, мабуть, не довіряють. У ЗМІ вже заявили, що таким чином Теслу дотично звинуватили у шпигунстві. Ілон Маск вже дав з цього приводу коментар.

Так, глава компанії справедливо зазначив, що Tesla дотримується всіх вимог Китаю щодо безпеки. За його словами, якщо звинувачення у шпигунстві виявилися б достовірними, фірму одразу б закрили і вона не змогла би продовжувати свою діяльність.

"У нас є величезний стимул зберігати конфіденційність будь-якої інформації. Якщо Tesla використовувала б автомобілі для шпигунства в Китаї або де-небудь ще, нас одразу закрили б", - сказав Маск.

Tesla Club Ukraine
Завантажуй додаток
GO TO-U для легкого пошуку
та використання
зарядних станцій

Усі бренди електромобілів під замовлення

Зарядні пристрої для
електромобілів усіх
брендів

Chargers Детальніше

Теги

Кращі концепти плани виробництва нові моделі оновлення моделей рекорди електромобілів події Виробництво і розробки Спорт майбутні моделі Це цікаво інвестиції оновлення моделей Кращі концепти плани виробництва нові моделі оновлення моделей