З'явилося відео з рекордним заїздом Hyundai Ioniq 5 N на Пайкс-Пік

26.07.2024 р.

Наші новини

Компанія Hyundai опублікувала відеоролик, що ілюструє заїзд електричного кросовера Ioniq 5 N TA Spec на горі Пайкс-Пік. Наприкінці червня цей електромобіль став переможцем свого класу Exibition, але відео з'явилося лише зараз. Доопрацьований Ioniq 5 N проїхав одну з найскладніших трас у світі за 9 хвилин та 30,85 секунди.

TA у позначенні цієї версії кросовера Hyundai розшифровує як Time Attack. Від стандартних Ioniq 5 N такий спорткар відрізняється досить серйозно. Для п'ятидверки розробили, наприклад, власний аеродинамічний пакет з величезними спліттером і антикрилом, у підвісці застосували альтернативні амортизатори, а на колеса вдягли сліки Yokohama.

Також Ioniq 5 N TA Spec має потужнішу силову установку. Вона, як і на звичайному 5 N, складається з двох моторів, але задній розвиває на 37 сил більше: сукупна віддача сягає 687 к.с. Опубліковане відео не лише демонструє всі перипетії заїзду, а й дозволяє послухати, як працює на електромобілі система симуляції звуку ДВЗ.

Побудували TA Spec спеціально для 20-кілометрових перегонів на Пайк-Пік, але базується він на вже відомій модифікації eN1 Cup – трековій версії електромобіля. Крім глибоко допрацьованого кросовера, у заїздах також брали участь і звичайні Ioniq 5 N, додатково оснащені лише водійським «ковшем» та каркасом безпеки. Один із них переміг у класі стандартних електромобілів, показавши результат 10 хвилин та 49,26 секунди.

Tesla Club Ukraine
Завантажуй додаток
GO TO-U для легкого пошуку
та використання
зарядних станцій

Усі бренди електромобілів під замовлення

Зарядні пристрої для
електромобілів усіх
брендів

Chargers Детальніше

Теги

Кращі концепти плани виробництва нові моделі оновлення моделей рекорди електромобілів події Виробництво і розробки Спорт майбутні моделі Це цікаво інвестиції оновлення моделей Кращі концепти плани виробництва нові моделі оновлення моделей