За скільки Tesla розженеться до 100 км/год на Марсі

06.04.2018 р.

Наші новини

Як відомо, Ілон Маск нещодавно запустив в космос ракету Falcon Heavy з електрокаром Tesla Roadster на борту. Канал Engineering Explained вирішив підрахувати, як швидко автомобіль зміг би розігнатися до 100 км/год, якщо влаштувати тест-драйв на поверхні Марса.

На Землі у електромобіля йде на це 1,9 секунд, згідно офіційної інформації представників компанії. Але варто врахувати, що гравітаційне тяжіння Марса нижче земного, а, отже, знижене тертя зіграє свою роль. Ютубер Джейсон Фенеске дійшов висновку, що на Червоній планеті Tesla зможе розігнатися до сотні за цілих 5 секунд (хоча варто відмітити, що йдеться про розгін від 0 до 60 миль в годину - це 96,54 км/год).

Чи є цей розрахунок досконалим? Ні. Навіть з урахуванням того, що про клімат Марса нам відомо порівняно мало, можна зробити висновок, що тонка атмосфера з нульовим вмістом кисню зробить негативний ефект на системи охолодження Teslа. Не варто забувати і про температурні перепади: вдень Марс прогрівається до 35 °C, а вночі в деяких регіонах остигає до - 153 °C, що теж внесе свій вклад. Втім, від цього ролик не стає гірший: це все ще забавний уявний експеримент, який одного дня може бути втілений в життя.

Tesla Club Ukraine
Завантажуй додаток
GO TO-U для легкого пошуку
та використання
зарядних станцій

Усі бренди електромобілів під замовлення

Зарядні пристрої для
електромобілів усіх
брендів

Chargers Детальніше

Теги

Кращі концепти плани виробництва нові моделі оновлення моделей рекорди електромобілів події Виробництво і розробки Спорт майбутні моделі Це цікаво інвестиції оновлення моделей Кращі концепти плани виробництва нові моделі оновлення моделей