Volkswagen ID.3 знову оновився: потужніший мотор і покращений салон

02.05.2024 р.

Наші новини

Компанія Volkswagen представила рестайлінгову версію електрохетчу ID.3 — це вже друге оновлення після торішнього рейстайлінгу. Цього разу п'ятидверка отримала більш потужний двигун і модернізований салон, якому злегка доопрацювали ергономіку і додали технологій. Прийом попередніх замовлень вже відкрито.

У електромобіля з'явилася нова модифікація ID.3 Pro S. Від колишньої Pro її відрізняє двигун, віддача якого збільшена з 204 до 231 сили, що дозволяє прискорюватися до 100 км/год за 7,1 секунди, тобто на 0,3 секунди швидше. Очікується, що власникам 204-сильних хетчів дадуть змогу апгрейдити свої силові агрегати за допомогою оновлення програмного забезпечення. Цікаво, що співплатформний Cupra Born отримав такий двигун ще в 2021 році.

Двигун супроводжується безальтернативною 77-кіловат-годинною батареєю, з яким новинка проїде без підзаряджання до 559 кілометрів. Потужність зарядного струму збільшена до 175 кВт завдяки появі попереднього підігріву батареї. Стверджується, що це скорочує час заряджання на кілька хвилин, але точні значення VW не наводить. Бортова електроніка може автоматично запустити процес підготовки акумулятора до зарядки, якщо кінцевим пунктом маршруту в навігаційній системі є зарядна станція.

Volkswagen ID.3 тепер оснащується новою медіасистемою із удосконаленим інтерфейсом та голосовим помічником на базі чат-бота ChatGPT. Вкотре збільшений екран — цього разу з 12 до 12,9 дюйма. Перемикач режимів роботи трансмісії прибраний з панелі приладів: його оформили у вигляді підкермового важеля. Також була перероблена панель із слайдерами налаштувань клімату.

Розширено набір бортового обладнання. У списку з'явилися нові асистенти водія, опційна акустика Harman Kardon і застосунок Welness, встановлений на медіасистемі. Він призначений для покращення самопочуття пасажирів за допомогою спеціалізованого звукоряду, фонового освітлення та роботи кліматичної установки – працюючи разом за особливими програмами, вони дозволять підбадьоритися або розслабитися.

Volkswagen ID.3 Pro S оцінили в 47 595 євро — це на 7600 євро дорожче за 204-сильний ID.3 Pro.

Tesla Club Ukraine
Завантажуй додаток
GO TO-U для легкого пошуку
та використання
зарядних станцій

Усі бренди електромобілів під замовлення

Зарядні пристрої для
електромобілів усіх
брендів

Chargers Детальніше

Теги

Кращі концепти плани виробництва нові моделі оновлення моделей рекорди електромобілів події Виробництво і розробки Спорт майбутні моделі Це цікаво інвестиції оновлення моделей Кращі концепти плани виробництва нові моделі оновлення моделей