Toyota побудує завод з виробництва акумуляторів для електромобілів за 1,3 млрд доларів

08.12.2021 р.

Наші новини

Японський автогігант Toyota оголосив про плани збудувати завод з виробництва акумуляторів для електромобілів вартістю 1,29 мільярда доларів. Він розташовуватиметься у Північній Кароліні, США.

Фабрика має розпочати роботу у 2025 році. На першому етапі планується випуск літій-іонних батарей для 800 тисяч машин на рік. Надалі ця кількість зросте до 1,2 млн.

У проєкт інвестує дочірня компанія японського автогіганта Toyota Battery Manufacturing. Ціна будівництва – 1,29 мільярда доларів. Штат Північна Кароліна відшкодує компанії 79 мільйонів, а у разі збільшення інвестицій до 3 мільярдів доларів – приблизно 315 мільйонів. Завод має дати штату 1750 нових робочих місць.

Ба більше, штат оплатить інфраструктуру в районі будівництва на загальну суму 135 мільйонів доларів. Зокрема, йдеться про будівництво доріг.

Варто відзначити, що це ще один крок на шляху компанії до виробництва авто на електротязі у США. Раніше цієї осені Toyota оголосила про масштабну програму інвестицій до 2030 року у сферу джерел живлення для електромобілів загальною сумою 13,5 мільярда доларів. Водночас 3,4 мільярди від цієї суми підуть як раз у США.

Перший повністю електричний серійний автомобіль від Toyota має з'явитися у 2022 році. Це позашляховик BZ4X (на фото) з батареєю ємністю 71,4 кВт·год. Він вийде на ринок із двома варіантами силових установок – одномоторною потужністю 204 к.с. та двомоторною з віддачею 217 к.с. Без підзарядки BZ4X зможе подолати дистанцію 500 кілометрів.

Tesla Club Ukraine
Завантажуй додаток
GO TO-U для легкого пошуку
та використання
зарядних станцій

Усі бренди електромобілів під замовлення

Зарядні пристрої для
електромобілів усіх
брендів

Chargers Детальніше

Теги

Кращі концепти плани виробництва нові моделі оновлення моделей рекорди електромобілів події Виробництво і розробки Спорт майбутні моделі Це цікаво інвестиції оновлення моделей Кращі концепти плани виробництва нові моделі оновлення моделей