Tesla Model Y: коли з`явиться та де збиратимуть

07.08.2019 р.

Наші новини

Компанія Tesla почала активну підготовку до запуску виробництва маленького кросовера Model Y. Вже наступної осені буде запущено повноцінне виробництво новинки відразу на двох заводах: в Каліфорнії та в Шанхаї. Про це Ілон Маск розповів на черговому виступі перед інвесторами.

Кросовер Model Y дуже схожий на седан Model 3, що значно спрощує процес підготовки заводів до серійного виробництва. Глава Тесли розраховує, що до кінця 2020-го тільки американський завод випустить від 7500 до 8000 од. нової моделі. Всього ж за рік компанія планує зібрати півмільйона автомобілів Model Y. Таку кількість виробник пояснює тим, що новинка буде популярнішою за свою "сестру" Model 3.

Маленький кросовер Model Y побудували на базі "трійки", але, на відміну від неї, новачок отримав зовнішній вигляд в дусі «старшого» Model X, збільшений кліренс, третій ряд сидінь як опція та підйомні двері багажника. Також в список базового оснащення увійшов панорамний дах та 15-дюймовий дисплей, а додатково можна встановити адаптивний круїз-контроль з ультразвуковими датчиками та камерою огляду на 360 градусів.

Навесні наступного року виробник обіцяє запустити продаж, але спочатку на ринку з'являться тільки дві версії: задньопривідна Long Range та модифікація з двома моторами. Першій Model Y обіцяють запас ходу у 483 км та розгін до 100 км/год  за 5,5 секунд. Повнопривідний кросовер зможе проїжджати без підзаряджання 451 км, а розгін до «сотні» займе у нього 4,9 секунди. Ціна на Model Y буде стартувати з 39 000 доларів - за такі гроші запропонують одномоторну версію з запасом ходу 370 км.

Tesla Club Ukraine
Завантажуй додаток
GO TO-U для легкого пошуку
та використання
зарядних станцій

Усі бренди електромобілів під замовлення

Зарядні пристрої для
електромобілів усіх
брендів

Chargers Детальніше

Теги

Кращі концепти плани виробництва нові моделі оновлення моделей рекорди електромобілів події Виробництво і розробки Спорт майбутні моделі Це цікаво інвестиції оновлення моделей Кращі концепти плани виробництва нові моделі оновлення моделей