Tesla Model 3 спробували зарядити на ходу енергією сонця: що з цього вийшло

09.06.2020 р.

Наші новини

Власник Tesla та YouTube-блогер ItsYeBoi вирішив випробувати новий метод заряджання, який можна задіяти безпосередньо під час руху. Він придбав трейлер, встановив на нього сонячні батареї (загальний бюджет склав за $2500) та підключив цей доважок-генератор до Tesla Model 3. Ось що з цього вийшло.


В теорії «сонячний» трейлер може дозволити подорожувати практично без зупинок, адже він здатний постійно заряджати електромобіль (у всякому разі, в світлий час доби). Проблема в тому, що навіть при використанні найефективніших батарей заряджання відбуватиметься досить повільно. Крім цього, причіп ще й підвищує витрату енергії, оскільки збільшує масу та погіршує аеродинаміку автомобіля.

Експеримент показав, що сонячні батареї генерують потужності приблизно на 800 Вт. Відповідно, щоб повністю зарядити Tesla Model 3, знадобиться близько 80-100 годин (залежно від хмарності). При десяти сонячних годинах на день виходить, що тільки на одне заряджання піде приблизно десять днів.

На цьому проблеми не закінчуються. Контролер Model 3 просто не дозволить батареї заряджатись під час руху (тобто коли вона розряджається). Відповідно, щоб поповнювати заряд на ходу, потрібно вносити зміни до програмного і, можливо, апаратного забезпечення, що може негативно позначитись на гарантійному обслуговуванні, якщо авто нове. Але навіть в цьому випадку ефект від заряджання може бути знівельовано збільшеним аеродинамічним опором.

Висновок: заряджання електромобіля на ходу від сонячних батарей - це утопія. З іншого боку, навіть такий примітивний варіант дозволить трохи збільшити заряд під час зупинки, що теж може стати в нагоді.

Tesla Club Ukraine
Завантажуй додаток
GO TO-U для легкого пошуку
та використання
зарядних станцій

Усі бренди електромобілів під замовлення

Зарядні пристрої для
електромобілів усіх
брендів

Chargers Детальніше

Теги

Кращі концепти плани виробництва нові моделі оновлення моделей рекорди електромобілів події Виробництво і розробки Спорт майбутні моделі Це цікаво інвестиції оновлення моделей Кращі концепти плани виробництва нові моделі оновлення моделей