Tesla Model 3: без участі людини у виробництві не обійдеться

16.04.2018 р.

Наші новини

Спочатку замислювалося, що виробництво Tesla Model 3 буде організовано як ніколи раніше - абсолютна більшість робіт виконуватимуться роботами, за виключенням, хіба що, контролю якості та фінальних тестів. Але реальність виявилася іншою: як заявив Ілон Маск, він недооцінив важливість людини на виробництві.

Для досягнення високого рівня автоматизації були спеціально розроблені роботи, написані екзабайти програмного забезпечення, зібрані спеціальні машини і впроваджені на виробництво. Але коли вони запрацювали, через  деякий час стало ясно, що певні частини виробництва автомобілів не можуть бути успішно реалізовані навіть самими передовими машинами.

Частина роботів була демонтована і замінена людьми. І, нарешті, процес виробництва Model 3 почав налагоджуватися і виходити на планові показники.

"Ми використовували цю божевільну, неймовірно складну мережу конвеєрних стрічок. Вона постійно виходила з ладу і ламалася, вимагаючи до себе підвищеної уваги. Зараз ми позбулися від неї, і зрозуміли, що люди в рази швидше і якісніше все роблять", - сказал Маск в інтерв`ю каналу CBS This Morning.

Після цього Ілон Маск зізнався, що в зриві планів була і його провина. На своїй сторінці в Twitter він написав: "Так, надмірна автоматизація в Tesla була помилкою. Якщо бути точним, моєю помилкою. Я недооцінив людей".

 

Tesla Club Ukraine
Завантажуй додаток
GO TO-U для легкого пошуку
та використання
зарядних станцій

Усі бренди електромобілів під замовлення

Зарядні пристрої для
електромобілів усіх
брендів

Chargers Детальніше

Теги

Кращі концепти плани виробництва нові моделі оновлення моделей рекорди електромобілів події Виробництво і розробки Спорт майбутні моделі Це цікаво інвестиції оновлення моделей Кращі концепти плани виробництва нові моделі оновлення моделей