Tesla хоче підігрівати та охолоджувати сидіння за допомогою рідини. Навіщо?

10.10.2019 р.

Наші новини

Підігрів сидінь сьогодні пропонується навіть у бюджетних моделях. Вентиляція зустрічається в більш дорогих авто, однак нею вже теж нікого не здивуєш. Але Tesla, як відомо, полюбляє вдосконалювати старі технології та робити з них щось сенсаційне: компанія запатентувала систему підігріву та охолодження на основі рідини, що циркулює.

У сучасних машинах для обігріву використовуються спеціальні металеві нитки з великим опором, температура яких підвищується при проходженні струму. Для охолодження, в свою чергу, передбачені вентилятори, які створюють потік повітря (формально саме повітря не є охолодженим, ефект досягається за рахунок обдування).

У чому відмінність перспективної системи Tesla? Вона хоче поєднати підігрів та охолодження в єдину систему. У крісло планують вмонтувати систему труб, по яких буде прокачуватися рідина за допомогою насосів. Залежно від обраних налаштувань вона стане нагріватися або охолоджуватися. При цьому між трубами і безпосередньо під поверхнею сидіння передбачений спеціальний шар для рівномірного розподілу температури, який дозволить уникнути появи занадто гарячих або холодних точок.

За даними Car and Driver, рідина буде охолоджуватися від системи кондиціонування. Швидше за все, в якості теплоносія планується застосовувати не воду, а спеціальний гель. 

Навіщо компанії знадобилося винаходити таку складну технологію, якщо вже існують перевірені часом рішення? Однією з переваг такої системи повинна стати економія енергії, що дуже важлива для електромобілів. Крім цього, система працюватиме тихіше, оскільки для охолодження не буде потрібно запуску вентиляторів.

Поки це тільки патент, він не дає гарантії, що технологія коли-небудь взагалі з'явиться в серійних електромобілях, але, безперечно, було б цікаво побачити її в дії.

Tesla Club Ukraine
Завантажуй додаток
GO TO-U для легкого пошуку
та використання
зарядних станцій

Усі бренди електромобілів під замовлення

Зарядні пристрої для
електромобілів усіх
брендів

Chargers Детальніше

Теги

Кращі концепти плани виробництва нові моделі оновлення моделей рекорди електромобілів події Виробництво і розробки Спорт майбутні моделі Це цікаво інвестиції оновлення моделей Кращі концепти плани виробництва нові моделі оновлення моделей