Складання Xiaomi SU7 без участі людини показали на відео

02.04.2024 р.

Наші новини

На Youtube-каналі Daily Revs опубліковано відеоролик, який деталізує процес виробництва першого електромобіля Xiaomi – седана SU7, котрий днями надійшов у продаж. Судячи з відео, у складанні практично не задіяні люди: як мінімум на етапі зварювання та фарбування кузова людина у кадрі з'являється лише один раз.

Виготовлення кузова електромобіля повністю доручено електроніці: роботи штампують деталі, зварюють їх в єдине ціле, грунтують і фарбують. Між різними постами великогабаритні компоненти за потреби переміщаються на безпілотних візках. Контролює лінію єдиний оператор, який стежить за тим, що відбувається через монітори у пункті спостереження.

Виробництво SU7 налагоджено в Пекіні на новому підприємстві, яке почали будувати в 2022 році. Виробничим партнером Xiaomi є концерн BAIC. На першому етапі потужність заводу становитиме до 150 тисяч машин на рік, а в майбутньому досягне 300 тисяч — мабуть, саме завдяки високому ступеню автоматизації виробництва.

Продажі електроседана в трьох варіантах оснащення стартували в кінці березня. SU7 оцінено в діапазоні від 29,9 до 41,5 тисяч доларів і вже може вважатися бестселером. Згідно з підрахунками CarNews China, весь запланований до виробництва в 2024 році тираж електромобіля, а це близько 100 тисяч машин, вже розібраний за попередніми замовленнями.

Tesla Club Ukraine
Завантажуй додаток
GO TO-U для легкого пошуку
та використання
зарядних станцій

Усі бренди електромобілів під замовлення

Зарядні пристрої для
електромобілів усіх
брендів

Chargers Детальніше

Теги

Кращі концепти плани виробництва нові моделі оновлення моделей рекорди електромобілів події Виробництво і розробки Спорт майбутні моделі Це цікаво інвестиції оновлення моделей Кращі концепти плани виробництва нові моделі оновлення моделей