Скільки Tesla витратить на швидкі зарядки в цьому році? Є цифра!

15.05.2024 р.

Наші новини

Компанія Tesla інвестує 500 мільйонів доларів у розширення мережі станцій швидкої зарядки – озвучена сума буде витрачена до кінця 2024 року, пише Carscoops. Водночас підрозділ Supercharger автовиробник розвивати не планує: на початку травня в результаті реструктуризації цей напрям втратив кілька топ-менеджерів і півтисячі рядових співробітників.

Tesla, на відміну від інших виробників електромобілів,  від самого спочатку вирішила побудувати власну мережу зарядних станцій, і на сьогодні у США їх більше, ніж у всіх інших операторів разом узятих. Ще два роки тому Tesla пообіцяла відкрити свої фірмові зарядні станції Supercharger для електромобілів інших марок, а вже у 2023 році американський автовиробник досяг відповідної домовленості з Ford, General Motors, Stellantis та іншими концернами та брендами.

Однак на початку травня стало відомо, що Tesla розпустила практично всю команду підрозділу Supercharger, що відповідала за однойменну мережу станцій швидкої зарядки. Автовиробник запевнив, що повністю не відмовляється від розвитку цього напряму, проте темпи зростання кількості зарядок уповільняться.

Для того, щоб власники електромобілів сторонніх марок могли користуватися зарядками Supercharger, машини мають бути оснащені роз'ємом стандарту NACS, який використовує Tesla. Є й альтернативний варіант: використання спеціального адаптера, який можна придбати окремо.

Tesla Club Ukraine
Завантажуй додаток
GO TO-U для легкого пошуку
та використання
зарядних станцій

Усі бренди електромобілів під замовлення

Зарядні пристрої для
електромобілів усіх
брендів

Chargers Детальніше

Теги

Кращі концепти плани виробництва нові моделі оновлення моделей рекорди електромобілів події Виробництво і розробки Спорт майбутні моделі Це цікаво інвестиції оновлення моделей Кращі концепти плани виробництва нові моделі оновлення моделей