Що відбувається з виробництвом Tesla Model 3

23.04.2018 р.

Наші новини

Після нещодавніх  повідомлень ЗМІ про призупинення виробництва електромобіля Tesla Model 3 в Мережі з'явився повний текст листа, який Ілон Маск направив своїм співробітникам. У нім глава "Тесли" пояснив, що саме відбувається, і розповів про нову стратегію, яка дозволить компанії вийти на заплановані темпи випуску її самої затребуваної моделі.

Основний завод Tesla в Каліфорнії і Гігафабрика 1 в Неваді зупинили минулого тижня на три-пять днів для впровадження "повного набору оновлень". Це повинно допомогти Tesla вийти на щотижневий обсяг виробництва в 3000-4000 екземплярів Model 3 до наступного місяця. Для розуміння, до теперішнього часу компанія вже три тижні підряд збирається понад 2000 машин цієї моделі в тиждень: спочатку випустили 2020 одиниць, потім - 2070, а позаминулого тижня - вже 2250. Щоправда, первинна мета - 2500 Model 3 на тиждень до кінця першого кварталу - так і не була досягнута.

Наступна серія апгрейдів (і, мабуть, ще одна зупинка) намічена на кінець травня. Після цієї модернізації Tesla повинна буде випускати 6000 Model 3 в тиждень до кінця червня. Маск особливо підкреслив, що усі департаменти його компанії та всі постачальники повинні забезпечити відповідні виробничі потужності: не пізніше за 30 червня кожних 24 години мають бути готові повні комплекти деталей для 850 машин. Будь-який відділ або постачальник, не здатний виконати це завдання, повинні будуть представити "дуже гарне пояснення" і план з усунення проблеми особисто Маску. При цьому гендиректор попросив тих, кому потрібна допомога в цьому питанні, звернутися до нього якнайшвидше.

Більш ранній план полягав в тому, щоб випускати до кінця червня 5000 Model 3 на тиждень. Маск пояснив, що підвищення планки - це підстраховування, необхідне через можливі дефекти в "тисячах деталей" і складний глобальний логістичний ланцюжок. "Фактичне виробництво йтиме з тією ж швидкістю, що і найменш вдала і найгірше виконана частина роботи в усій системі виробництва і постачань", - резюмував він. Щоб вийти на рівень у 6000 машин, всі операції по Model 3 виконуватимуться 24 години 7 днів на тиждень. Для цього на заводі у Фрімонті введуть додаткову зміну для складальних, кузовних і фарбувальних робіт.

Зосередившись на кількості, Ілон Маск не забуває і про якість. За його словами, за більшістю конструктивних допусків Tesla Model 3 вже перевершує будь-який автомобіль у світі, але цього недостатньо. "Ми продовжимо роботу до тих пір, поки точність зборки Model 3 не буде у 10 разів вище, ніж у будь-якої іншої машини. Я не жартую", - заявив Маск в листі. При цьому він визнав, що деякі постачальники не захочуть або не зможуть добитися такого рівня точності і що існує багато інших автомобільних компаній з нижчими стандартами. Для Маска висновок очевидний - з Tesla такі постачальники працювати не повинні.

Нарешті, у своєму листі гендиректор згадав і про "справедливу критику" на адресу Tesla, згідно якої вона не може вважатися справжньою компанією, оскільки не отримує прибуток. Маск пообіцяв, що в майбутньому топ-менеджемент буде більш строгим відносно витрат: суми зверху одного мільйона доларів витрачатимуться тільки після його особистого схвалення. "Я був засмучений, коли з`ясував скільки компанії-підрядників пов'язано з Tesla. Це схоже на матрьошку: за підрядником йдуть субпідрядник, суб-субпідрядник і так далі, поки ви, нарешті, знайдете когось, хто робить справжню роботу. Це означає, що багато менеджерів середньої ланки додають вартість, але не приносять явної користі", - написав Маск. У зв'язку з цим він запропонував стороннім компаніям розглядати цей тиждень як останній шанс виявити себе. З усіма, хто не відповідатиме вимогам Tesla, контракти розірвуть вже сьогодні.

Tesla Club Ukraine
Завантажуй додаток
GO TO-U для легкого пошуку
та використання
зарядних станцій

Усі бренди електромобілів під замовлення

Зарядні пристрої для
електромобілів усіх
брендів

Chargers Детальніше

Теги

Кращі концепти плани виробництва нові моделі оновлення моделей рекорди електромобілів події Виробництво і розробки Спорт майбутні моделі Це цікаво інвестиції оновлення моделей Кращі концепти плани виробництва нові моделі оновлення моделей