Представлена оновлена Tesla Model 3: нова зовнішність і збільшений запас ходу

01.09.2023 р.

Наші новини

Компанія Tesla почала розсекречувати модернізовану версію електроседана Model 3: представлена модель для Європи. Седан отримав змінену зовнішність, більш технологічний салон, а також збільшений запас ходу. Прийом замовлення вже відкритий за ціною від 42 990 євро у Німеччині.

Модернізована Tesla Model 3 відрізняється новим переднім бампером з більш чіткими контурами, іншим капотом та іншою головною оптикою з переосмисленим «світловим підписом». Задні ліхтарі також змінено. Запропоновано два нові варіанти колісних дисків на 18 і 19 дюймів та два нові кольори кузова. Зміни в дизайні призвели до невеличкого збільшення довжини (до 4720 мм), а ось дорожній просвіт зменшився до 138 мм (мінус 2 мм). Водночас багажник виріс до 682 літрів.

Центральний дисплей салону Model 3 не змінився за габаритами, але за рахунок більш тонкої рамки діагональ зросла з 15 до 15,5 дюйма. У задніх пасажирів з'явилася власна 8-дюймова сенсорна панель для керування кліматом та перегляду мультимедіа. У старших моделей запозичено кермо: Model 3 втратила підкермові перемикачі, функції яких віддані кнопкам на кермі. Селектор трансмісії (також на прикладі Model S) переїхав на центральний дисплей.

У салоні з'явилося нове атмосферне підсвічування – воно охоплює весь салон. Також Tesla повідомляє про застосування нового скла та покращену шумоізоляцію – в електромобілі має стати ще й тихіше. Акустична система в топовій комплектації тепер складається з 17 динаміків, включаючи два сабвуфери.


Запас ходу Model 3 збільшився більш ніж на 10%. Про застосування нових акумуляторів компанія не заявляє: вочевидь, далекобійність вдалося покращити за рахунок змін в аеродинаміці. Коефіцієнт лобового опору знизився з 0.23 до 0.219. У підсумку базова задньопривідна версія проїде до 544 км, модифікація Long Range – до 678 км. Час розгону до «сотні» –  6,1 і 4,4 секунд відповідно.

Tesla Club Ukraine
Завантажуй додаток
GO TO-U для легкого пошуку
та використання
зарядних станцій

Усі бренди електромобілів під замовлення

Зарядні пристрої для
електромобілів усіх
брендів

Chargers Детальніше

Теги

Кращі концепти плани виробництва нові моделі оновлення моделей рекорди електромобілів події Виробництво і розробки Спорт майбутні моделі Це цікаво інвестиції оновлення моделей Кращі концепти плани виробництва нові моделі оновлення моделей