Подивіться, як автопілот Тесла уникнув зіткнення з вантажівкою

25.09.2020 р.

Наші новини

На сервісі YouTube з’явилося відео, зняте бортовими камерами Tesla Model 3 2018 р.в. На ньому зафіксовано інцидент, в якому система автопілоту електромобіля зуміла уникнути зіткнення з вантажівкою.

Екстрена ситуація сталася на одному з хайвеїв в американському штаті Арізона. Рухаючись у середній смузі, Tesla Model 3 пішла на обгін вантажного автомобіля з причіпом. У якийсь момент водій вантажівки виїхав на узбіччя дороги та, щоб уникнути заносу, різко повернувся на дорогу, виїхавши в смугу руху електромобіля.


Система автопілоту Тесли зуміла вчасно зорієнтуватися, зробити маневр в сусідній ряд і прискоритися для уникнення зіткнення. Завдяки камерам кругового огляду, встановленим на борту електрокара, можна припустити, що якби не автопілот, вантажівка, найімовірніше, зачепила б Теслу.

За словами водія, під час інциденту він спочатку припустив, що автопілот несправний. Однак, помітивши вантажівку, зрозумів, що автономна система вберегла його він неминучої ДТП.

Tesla Club Ukraine
Завантажуй додаток
GO TO-U для легкого пошуку
та використання
зарядних станцій

Усі бренди електромобілів під замовлення

Зарядні пристрої для
електромобілів усіх
брендів

Chargers Детальніше

Теги

Кращі концепти плани виробництва нові моделі оновлення моделей рекорди електромобілів події Виробництво і розробки Спорт майбутні моделі Це цікаво інвестиції оновлення моделей Кращі концепти плани виробництва нові моделі оновлення моделей