Новий кросовер Zeekr 7X: перші фото та характеристики

12.07.2024 р.

Наші новини

Компанія Zeekr опублікувала перші фото свого нового електричного кросовера – судячи з них, 7X виглядатиме як позашляхова версія седана 007. Крім того, названо перші технічні характеристики. Однак дата старту продажів поки не відома.

Zeekr 7X перейняв у седана 007 безліч стилістичних та технічних рішень, включаючи, наприклад, плавні обводи колісних арок та світлодіодну панель у передній частині. Однак він відрізняється і оригінальними дизайнерськими знахідками, продиктованими типом кузова: наприклад, оформленням задніх стійок і характерним аеродинамічний виступ на п'ятих дверях.

Зображень інтер'єру поки не опубліковано, але раніше компанія вже оприлюднила габарити. Розміри 7X становитимуть 4825х1930х1656 мм при колісній базі 2925 мм. Тим самим новий електрокросовер виявляється трохи більшим за Tesla Model Y, але злегка програє за розмірами локальним конкурентам, серед яких, наприклад, Nio ES6 і Xpeng G9. Проте розробники вже пообіцяли, що 7X отримає найпростіший салон у класі.

Платформа Zeekr 7X передбачає 800-вольтову архітектуру, що має забезпечити прискорене заряджання батарей. Топова модифікація новинки оснащуватиметься двома електромоторами на 224 к.с. на передній осі та 421 к.с. для задніх коліс і зможе прискорюватися до 100 км/год швидше, ніж за 4 секунди. Інші технічні характеристики поки що не розкриваються.

Новинка позиціонуватиметься як сімейний кросовер і має стати другою по-справжньому масовою моделлю Zeekr після седана 007.

Tesla Club Ukraine
Завантажуй додаток
GO TO-U для легкого пошуку
та використання
зарядних станцій

Усі бренди електромобілів під замовлення

Зарядні пристрої для
електромобілів усіх
брендів

Chargers Детальніше

Теги

Кращі концепти плани виробництва нові моделі оновлення моделей рекорди електромобілів події Виробництво і розробки Спорт майбутні моделі Це цікаво інвестиції оновлення моделей Кращі концепти плани виробництва нові моделі оновлення моделей