Mercedes-Benz зупинив розроблення нової платформи для великих електромобілів

15.05.2024 р.

Наші новини

Компанія Mercedes-Benz передумала розробляти нову архітектуру великих електромобілів, відому під назвою MB.EA Large. На ній, зокрема, мали бути побудовані нові покоління сімейств EQE та EQS. Як пише Autocar з посиланням на джерела, скасування пов'язане зі слабкими продажами вже існуючих моделей.

Замість створення принципово нової платформи компанія займеться модернізацією наявної. Шасі EVA2 переведуть на 800-вольтову архітектуру, а також доповнять удосконаленими батареями та економічнішими електромоторами.

Економічний ефект від цього рішення оцінюється у суму від 4 до 6 мільярдів євро. Куди будуть направлені зекономлені кошти, невідомо, але повідомляється, що Mercedes-Benz планує все ж таки завершити проєктування ще однієї нової платформи. Вона називається MB.EA Medium і призначена для компактніших електромобілів – свого роду аналогів нинішнього C-класу.

Ба більше, Mercedes-Benz планує створити окрему платформу для компактного сімейства – в першу чергу електричного CLA, але його створять на базі MB>EA Medium. Нарешті, власна архітектура має з'явитися і в AMG.

Скасування інвестицій у розроблення обумовлене більш глобальними змінами, що відбулися у стратегії розвитку Mercedes-Benz. Раніше фірма розраховувала повністю перейти на електротягу до 2030 року, але зараз мета компанії полягає лише у доведенні частки електромобілів та гібридів у продажах до 50% до того ж моменту.

Tesla Club Ukraine
Завантажуй додаток
GO TO-U для легкого пошуку
та використання
зарядних станцій

Усі бренди електромобілів під замовлення

Зарядні пристрої для
електромобілів усіх
брендів

Chargers Детальніше

Теги

Кращі концепти плани виробництва нові моделі оновлення моделей рекорди електромобілів події Виробництво і розробки Спорт майбутні моделі Це цікаво інвестиції оновлення моделей Кращі концепти плани виробництва нові моделі оновлення моделей