Ілон Маск: Tesla Model Y з'явиться у 2020-му, а Tesla Semi отримає більшу автономність

04.05.2018 р.

Наші новини

Минулого місяця в Мережі з'явилися чутки про те, що кросовер Tesla Mode Y може бути запущений у виробництво вже в листопаді наступного року. Тобто продажі могли б у такому разі розпочатися у 2020 році.

Але тоді це були лише чутки і припущення. Тепер Ілон Маск розповів про намір компанії запустити автомобіль у виробництво в 2020 році. На зустрічі з акціонерами Маск заявив, що це буде "революція у виробництві". Що він мав на увазі? Є декілька припущень.

По-перше, новий завод. З його локацією компанія визначиться до кінця року. Не зовсім зрозуміло, чи йде мова про давно намічене підприємство в Китаї або про якусь нову фабрику. Не виключено, що заводів таким чином буде два.

Друге - машина, найімовірніше, буде побудована на новій платформі, а не на базі Model 3. Власне, власник Tesla давно мріє про те, щоб кардинально зменшити вольтаж електросистеми (та підвищити відповідно силу струму). Тоді літій-іонні акумулятори можна було б об'єднувати в блоки з меншим числом елементів живлення. Простими словами - замість безлічі тоненьких дротів в машині можна було б використовувати лише декілька товстих кабелів. Прокладати останні, очевидно, швидше і зручніше.

Скорочення вольтажу, проте, зажадає використання принципово інших бортових зарядних пристроїв і інших перетворювачів струму, не кажучи вже про інші електромотори. Загалом, завдання для інженерів нетривіальне, і доки не ясно, чи вдасться його вирішити.

Також Ілон Маск уточнив деякі побробности по вантажівці Semi. Тягач, показаний минулої осені, все ще проходить випробування. Але результати обнадіюють. Так, за словами Маска, запас ходу в реальних умовах виявився краще, ніж на папері. Якщо спочатку планувалося, що вантажівка зможе проїздити до 800 км на одному заряді, то тепер - вже 965 км!

Tesla Club Ukraine
Завантажуй додаток
GO TO-U для легкого пошуку
та використання
зарядних станцій

Усі бренди електромобілів під замовлення

Зарядні пристрої для
електромобілів усіх
брендів

Chargers Детальніше

Теги

Кращі концепти плани виробництва нові моделі оновлення моделей рекорди електромобілів події Виробництво і розробки Спорт майбутні моделі Це цікаво інвестиції оновлення моделей Кращі концепти плани виробництва нові моделі оновлення моделей