Honda та Sony представили електромобільний бренд Afeela

06.01.2023 р.

Наші новини

Компанії Honda та Sony на виставці споживчої електроніки CES-2023 у Лас-Вегасі представили бренд Afeela, під яким випускатимуть електромобілі спільного розроблення. Поява нової марки – це результат угоди про партнерство двох компаній, яку вони підписали у березні 2022 року, тим самим заснувавши спільне підприємство Sony Honda Mobility (SHM) (частки в ньому поділені у пропорції 50/50).

За заявою керівників спільної компанії, слово Afeela походить від англійського feel — «відчувати» і має символізувати новий рівень стосунків автомобіля та людини.

З нагоди запуску марки Sony та Honda показали також експериментальний електроседан Afeela Vision-S. Машина є новою ітерацією електромобіля Sony Vision-S, який возять виставками з 2020 року. Дизайнери провели рестайлінг –  у машині повністю змінили оформлення фронтальної та задньої частин кузова, а також застосували нові зовнішні панелі.

У новому екземплярі Vision-S системи напівавтопілота та превентивних функцій безпеки отримують дані в цілому з 45 відеокамер, датчиків та сенсорів. Для напівавтопілота та взаємодії автомобіля з пасажирами та іншими транспортними засобами використовуються передові чіпи Qualcomm Snapdragon. Sony також укомплектувала електромобіль просунутим медіакомплексом, через який можна дивитися фільми, прослуховувати музику та грати у відеоігри.

Про технічні характеристики Afeela Vision-S нічого не йдеться, у попередній ітерації машина мала довжину 4,7 м і два електродвигуни (по одному на вісь) загальною потужністю приблизно 270 к.с.

Прийом попередніх замовлень на перший електрокар марка Afeela відкриє на початку 2025 року. У другій його половині стартують прямі продажі, а доставки машин покупцям новий бренд розпочне навесні 2026-го.

Tesla Club Ukraine
Завантажуй додаток
GO TO-U для легкого пошуку
та використання
зарядних станцій

Усі бренди електромобілів під замовлення

Зарядні пристрої для
електромобілів усіх
брендів

Chargers Детальніше

Теги

Кращі концепти плани виробництва нові моделі оновлення моделей рекорди електромобілів події Виробництво і розробки Спорт майбутні моделі Це цікаво інвестиції оновлення моделей Кращі концепти плани виробництва нові моделі оновлення моделей