GM та Amazon хочуть інвестувати в електромобілі Rivian

14.02.2019 р.

Наші новини

Американський автогігант General Motors та високотехнологічна корпорація Amazon ведуть переговори щодо купівлі міноритарних часток в стартапі Rivian. Як пише агентство Reuters з посиланням на власні джерела, про угоди повинно бути оголошено до кінця лютого. Втім, завжди є шанс зриву переговорів, відмічає джерело агентства.

Стартап Rivian існує з 2009 року, проте до листопада 2018 року про компанію майже нічого не було відомо. Саме тоді відбулася презентація електричного пікапа R1T та позашляховика R1S, які були високо оцінені як експертами, так і простими відвідувачами автосалону у Лос-Анджелесі. Rivian має намір почати виробництво своїх електромобілів не раніше кінця 2020 року і вже привабив більше 500 млн доларів інвестицій.

А ось сума угод з GM та Amazon може скласти 1-2 млрд доларів, при цьому покупці отримають саме міноритарні частки у стартапі, тобто про поглинання Rivian не йдеться. Експерти також відмічають, що у разі підтвердження хоча б однієї з цих угод, стартапу буде значно простіше залучити нові інвестиції в майбутньому.

Ми можемо лише здогадуватись про змістугод. Так, уRivian раніше говорили про те, що їх "сендвічна" архітектура шасі може бути використана для побудови будь-яких пікапів та великих позашляховиків - можливо, саме на цій базі GM планує випускати електромобілі цього класу. Що стосується Amazon, то у цієї компанії є напрацювання в галузі автопілотування - технології, яку Rivian спочатку планував купувати, а не розробляти самостійно. Крім того, найбільший у світі онлайн-магазин неухильно збільшує свою логістичну базу, тому він напевно потребує потужних і економічних машин, які і планує випускати Rivian.

Нагадаємо, що електричний пікап Rivian R1T та електрокросовер Rivian R1S вразили всіх своїми характеристиками. Обидві машини побудовано на одному шасі з чотирма електромоторами і повним приводом. Клієнти отримають можливість вибрати три версії: з батареями об’ємом 105 кВтгод і запасом ходу 370 км, 135 кВтгод та автономністю 480 км, а також 180 кВтгод і пробігом на одному заряді у 640 км.

Потужність версії з мінімальним об'ємом батареї складає 300 кВт (560 Нм), вона набирає перші 100 км/год за 5,1 секунди. Середня версія має потужність у 562 кВт (750 к.с.), крутний момент - 1120 Нм та час розгону до першої "сотні" за 3,2 сек. Топова версія отримала потужність 522 кВт (момент - 1120 Нм) і час розгону у 3,4 секунди.

Вартість електричного позашляховика Rivian R1S починається від 72 500 доларів, електропікапа Rivian R1T - від 69 000 доларів, продаж моделей стартує одночасно - наприкінці 2020 року.

Tesla Club Ukraine
Завантажуй додаток
GO TO-U для легкого пошуку
та використання
зарядних станцій

Усі бренди електромобілів під замовлення

Зарядні пристрої для
електромобілів усіх
брендів

Chargers Детальніше

Теги

Кращі концепти плани виробництва нові моделі оновлення моделей рекорди електромобілів події Виробництво і розробки Спорт майбутні моделі Це цікаво інвестиції оновлення моделей Кращі концепти плани виробництва нові моделі оновлення моделей