Ford втрачає тисячі доларів на кожному випущеному електромобілі

15.05.2024 р.

Наші новини

Електромобілі Ford є збитковими: як з'ясував Bloomberg, чисті збитки електромобільного підрозділу Ford під назвою Model E за перший квартал можна порівняти з прибутком, отриманим за цей період автоконцерном в цілому. З кожного випущеного електромобіля компанія втрачала понад сто тисяч доларів, а це більше за вартість самих моделей. Загалом з січня до березня компанія реалізувала 20 тисяч «зелених» машин.

На сьогодні електрична лінійка Ford представлена в США трьома моделями – Mustang Mach-E, F150 Lightning та E-Transit. Попит на них падає, через що автовиробнику вже довелося скоротити обсяги випуску та переглянути стратегію електрифікації. Під удар потрапив проєкт великого трирядного кросовера, який мав «прописатися» на заводі Ford у Канаді 2025 року — згідно з новим планом, це станеться не раніше 2027-го.

За прогнозами Ford, за підсумками 2024 року збиток електромобільного підрозділу сягне 5,5 мільярда доларів. Генеральний директор компанії Джим Фарлі назвав Model E «головним гальмом усього концерну». На тлі цієї заяви з'явилася інформація, що Ford скоротив обсяг закупівель акумуляторів у всіх своїх контрагентів SK On, LG Energy Solutions і CATL. Водночас у CATL у розмові з Bloomberg повідомили, що «співпраця з Ford розвивається у звичайному режимі», не вдаючись до подробиць. SK On і LG у свою чергу підтвердили журналістам, що їхні контракти з Ford залишаються чинними.

У планах Ford знизити витрати на електромобілі на 12 мільярдів доларів та знизити ціни на існуючі моделі для стимулювання попиту.

Tesla Club Ukraine
Завантажуй додаток
GO TO-U для легкого пошуку
та використання
зарядних станцій

Усі бренди електромобілів під замовлення

Зарядні пристрої для
електромобілів усіх
брендів

Chargers Детальніше

Теги

Кращі концепти плани виробництва нові моделі оновлення моделей рекорди електромобілів події Виробництво і розробки Спорт майбутні моделі Це цікаво інвестиції оновлення моделей Кращі концепти плани виробництва нові моделі оновлення моделей