Флагманський електрокросовер Polestar 3 різко подешевшав перед стартом продажу

18.03.2024 р.

Наші новини

Марка Polestar розкрила ціни на свій флагманський електрокросовер – 4,9-метрову модель з індексом 3 – для північноамериканського ринку. Тепер вони починаються з 73 400 доларів, тоді як під час прем'єри восени 2022 року виробник повідомляв, що повнопривідний позашляховик коштуватиме від 83 900 доларів. Також компанія додала до прайс-листу дві нові комплектації, збільшивши їхню кількість до чотирьох.

Базовий Polestar 3 має двомоторну силову установку, яка у специфікації для ринку США розвиває 489 к.с. та 840 Нм. До 97 км/год такий кросовер розганяється за 5 секунд. Батареї ємністю 111 кіловат-годин, за власними розрахунками виробника, повинно вистачати на 507 кілометрів, але цей показник ще потрібно підтвердити в природоохоронному агентстві EPA. У стандартну комплектацію включений набір Pilot Pack, до якого входять асистент водія Pilot Assist, системи допомоги при паркуванні і перебудові, а також проекційний дисплей.

За додаткові 5500 доларів ту саму модифікацію можна дооснастити пакетом Plus Pack. Він включає 21-дюймові колеса Plus, підігрів заднього ряду, розроблену спеціально для цієї моделі 1610-ватну акустику Bowers & Wilkins з 25 динаміками та сабвуфером, а також альтернативне оздоблення сидінь з тканини MicroTech або так званої «етичної», при виробництві якої з тваринами звертаються гуманно.

Також для Polestar 3 доступний спортпакет Performance Pack з 22-дюймовими кованими дисками, переналаштованою підвіскою та програмно збільшеною віддачею 517 к.с. та 910 Нм. Такий електромобіль набирає 97 км/год на 0,3 секунд швидше, але запас ходу у нього скорочується до 449 кілометрів. Потужний кросовер коштує від 79 400 доларів, доплата за Plus Pack для нього становить 5500 доларів.

За початковим планом, Polestar 3 мали запустити у виробництво ще минулого літа, проте через проблеми з програмним забезпеченням він став на конвеєр в Ченду (Китай) лише наприкінці лютого. У середині року складання моделі обіцяють налагодити ще й на підприємстві в Південній Кароліні (США), і тоді електромобіль дістанеться перших американських покупців.

Tesla Club Ukraine
Завантажуй додаток
GO TO-U для легкого пошуку
та використання
зарядних станцій

Усі бренди електромобілів під замовлення

Зарядні пристрої для
електромобілів усіх
брендів

Chargers Детальніше

Теги

Кращі концепти плани виробництва нові моделі оновлення моделей рекорди електромобілів події Виробництво і розробки Спорт майбутні моделі Це цікаво інвестиції оновлення моделей Кращі концепти плани виробництва нові моделі оновлення моделей