Другий електрокросовер Ford на платформі Volkswagen представлять 10 липня

10.06.2024 р.

Наші новини

Компанія Ford оголосила дату прем'єри нового електричного кросовера: показ відбудеться 10 липня. За непідтвердженими даними, для новинки можуть відродити історичне ім'я Capri, під яким у минулому випускалося купе для Європи. За оцінкою Automotive News Europe, ціни на електромобіль починаються приблизно з 42 500 євро (46 тисяч доларів).

Подібно до Ford Explorer,  що дебютував минулого року, новий кросовер розроблений у співпраці з концерном Volkswagen: обидві моделі побудовані на німецькій платформі MEB. Випускатимуть їх також поряд — на модернізованому заводі в Кельні, в який американська марка додатково вклала 2 мільярди доларів. Ford очікує, що обсяг виробництва другого електромобіля становитиме від однієї до двох третин обсягу Explorer. Вийшовши на повну потужність, підприємство зможе випускати 250 тисяч одиниць двох кросоверів на рік, працюючи у три зміни.

За попередніми даними, новий Ford Capri позиціонуватиметься як більш спортивна, ніж Explorer, модель. Зокрема, тому його запропонують тільки із заднім приводом, а дизайн кузова міститиме натяки на зовнішність класичного купе. Очікувана потужність – приблизно 300 к.с., запас ходу – до 500 кілометрів. Серед потенційних конкурентів на ринку ЄС – споріднені крос-купе Volkswagen ID.5 та Skoda Enyaq Coupe RS, а також Volvo C40 Recharge, Nissan Ariya та Renault Megane E-Tech. Продаж має стартувати до кінця року.

Електричний Ford Explorer став доступним для замовлення в Європі цієї весни. Спочатку передбачалося, що ціни на нього починатимуться з позначки нижче 45 тисяч євро, але у підсумку він виявився дещо дорожчим. Так, у Франції за новинку просять від 46 900 євро, у Німеччині – від 49 500 євро, в Іспанії – від 51 765 євро.

Tesla Club Ukraine
Завантажуй додаток
GO TO-U для легкого пошуку
та використання
зарядних станцій

Усі бренди електромобілів під замовлення

Зарядні пристрої для
електромобілів усіх
брендів

Chargers Детальніше

Теги

Кращі концепти плани виробництва нові моделі оновлення моделей рекорди електромобілів події Виробництво і розробки Спорт майбутні моделі Це цікаво інвестиції оновлення моделей Кращі концепти плани виробництва нові моделі оновлення моделей