Дональд Трамп перейшов на сторону Маска і отримав для його фабрики дозвіл в Китаї

19.04.2018 р.

Наші новини

Влада Китаю прийняла рішення про поступову відміну обмежень на будівництво іноземних автомобільних заводів у своїй країні. Першими право будувати фабрики отримають виробники електромобілів. Поступки безпосередньо пов'язані з політикою президента США Дональда Трампа, який зажадав від Китаю кращих умов для американських компаній – в іншому випадку Штати обмежили б постачання китайських товарів на американський ринок.

Головним бенефіціаром, очевидно, стане компанія Tesla. Ілон Маск вже більше року вів переговори про будівництво чергової Гігафабрики в Китаї, проте укладенню договору заважали китайські закони, згідно з якими іноземні автоконцерни можуть працювати у Піднебесній, лише створюючи рівні спільні підприємства з місцевими автовиробниками. Саме це правило віднині скасовано.

Варто врахувати, що завзятість Маска дає йому конкурентні переваги перед іншими світовими автоконцернами. Останні не стали чекати, і в минулі роки масово створювали СП з виробництва електромобілів. До таких рішень компанії підштовхнув ряд чинників: 25% мито на ввезення імпортних машин в Китай, наявність місцевого виробництва бензинових автомобілів.

Tesla в цьому відношенні із самого початку була в привілейованих умовах: не маючи в Китаї бізнесу, пов'язаного з бензиновими машинами, виробник електромобілів і не міг нічого втратити. З іншого боку, технічна перевага автомобілів Tesla перед іншими електромобілями дозволяла компанії Ілона Маска знаходити багатих китайських клієнтів навіть з урахуванням 25-процентної націнки.

Tesla Club Ukraine
Завантажуй додаток
GO TO-U для легкого пошуку
та використання
зарядних станцій

Усі бренди електромобілів під замовлення

Зарядні пристрої для
електромобілів усіх
брендів

Chargers Детальніше

Теги

Кращі концепти плани виробництва нові моделі оновлення моделей рекорди електромобілів події Виробництво і розробки Спорт майбутні моделі Це цікаво інвестиції оновлення моделей Кращі концепти плани виробництва нові моделі оновлення моделей