BMW випробує на своїх моделях новий електромотор німецького стартапу

24.07.2024 р.

Наші новини

Компанія BMW оголосила про плани дорожніх випробувань нового електродвигуна, розробленого мюнхенським стартапом DeepDrive. Стверджується, що лабораторні випробування показали високий потенціал нової технології, і зараз BMW готується перейти до випробувань прототипів, встановлених на автомобілі. Однак про застосування нового двигуна на серійних моделях офіційно не йдеться.

Основна інновація DeepDrive, за даними BMW, це створення електромотора, в якому одночасно обертаються внутрішній і зовнішній ротори. Як вдалося цього досягти, не уточнюється. Але фахівці BMW побачили у технології великий потенціал: вона дозволяє створити привід компактних розмірів та високої енергоефективності.

На думку автовиробника, такі електромотори можна використовувати як у традиційній централізованій тяговій системі, так і будувати на їх основі мотор-колеса. Зараз ця методика майже не використовується через складність і дорожнечу, але розробка DeepDrive дозволить здешевити її і зробити електромотори, що вбудовуються в маточини коліс, легкими та ефективними.

Наразі випробування нового приводу мають статус експерименту: інженерам BMW ще належить розібратися, як саме можна застосовувати розробку на серійних моделях. На початку липня фотошпигуни помітили на тестах електропрототип баварської компанії з дуже незвичайною зовнішністю, який, як стверджується, був оснащений саме мотор-колесами.

Tesla Club Ukraine
Завантажуй додаток
GO TO-U для легкого пошуку
та використання
зарядних станцій

Усі бренди електромобілів під замовлення

Зарядні пристрої для
електромобілів усіх
брендів

Chargers Детальніше

Теги

Кращі концепти плани виробництва нові моделі оновлення моделей рекорди електромобілів події Виробництво і розробки Спорт майбутні моделі Це цікаво інвестиції оновлення моделей Кращі концепти плани виробництва нові моделі оновлення моделей