917 км без дозаряджання! Ford Mustang Mach-E потрапив до Книги рекордів Гіннеса

07.08.2024 р.

Наші новини

Компанія Bridgestone оголосила про встановлення нового рекорду Гіннеса з далекобійності електромобілів. За підтримки постачальника послуг з управління автопарків Webfleet команда Bridgestone змогла проїхати на електрокросовері Ford Mustang Mach-E дорогами Великої Британії 916,74 кілометра. Як уточнює Autocar, це приблизно на 9 кілометрів більше за попередній рекорд.

Маршрут, яким їхав електромобіль, включав дороги різного призначення для імітації циклу реальної експлуатації. У заїзді використовувався Mustang Mach-E в одномоторній версії з 91-кіловат-годинною батареєю, офіційний запас ходу якого за циклом WLTP становить 600 кілометрів. Зазначається, що позашляховик зміг проїхати трохи більше 30 кілометрів вже після того, як бортова електроніка повідомила про вичерпаний енергозапас.

Попередній подібний рекорд було встановлено у вересні 2023-го в Китаї компанією Zeekr – її електромобіль зміг проїхати на одніому заряді трохи більше 907 кілометрів. Абсолютне ж досягнення, зафіксоване у Книзі Гіннесса, становить 2573,8 кілометра і належить спеціально побудованому прототипу. Ford Mustang Mach-E також брав участь у заїзді не зовсім серійним: його штатні 19-дюймові колеса замінили дисками на 18 дюймів зі спеціальними шинами Bridgestone зі зниженим опором коченню.

Tesla Club Ukraine
Завантажуй додаток
GO TO-U для легкого пошуку
та використання
зарядних станцій

Усі бренди електромобілів під замовлення

Зарядні пристрої для
електромобілів усіх
брендів

Chargers Детальніше

Теги

Кращі концепти плани виробництва нові моделі оновлення моделей рекорди електромобілів події Виробництво і розробки Спорт майбутні моделі Це цікаво інвестиції оновлення моделей Кращі концепти плани виробництва нові моделі оновлення моделей