В Австралії з`явиться "електричний хайвей"

04.08.2017 р.

Наші новини

Влада австралійського штату Квінсленд оголосила про запуск програми з оснащення шосе, що йде уздовж східного узбережжя материка, швидкісними зарядними станціями для автомобілів. Проект буде реалізований до кінця 2017 року і дозволить власникам електрокарів подорожувати з північного Сходу на Південь країни дорогою завдовжки 1600 км.

Всього зарядні станції з'являться в 18 містах, розташованих уздовж хайвею. Влада Квінсленда називає мережу зарядок "найбільшою у світі", що, втім, може бути справедливо лише в тому сенсі, якщо в інших країнах з не меншою щільністю зарядних станцій останні обслуговуються різними операторами і не об'єднуються в єдину систему.

Як зарядні термінали використовуватимуться пристрою місцевої компанії Veefil потужністю 50 кіловат. До речі, зараз Veefil розробляє надпотужні зарядні станції в 475 кіловат!

Влада обіцяє, що намагатимуться заряджати електрокари виключно "чистою" електрикою від - електростанцій, які використовують поновлювані джерела енергії. Зарядка для автомобілістів буде абсолютно безкоштовною - принаймні спочатку.

Австралія - це країна з нерівномірним розподілом населених пунктів. Через особливості клімату материка густонаселені райони змінюються пустинними областями. Тому для цієї країни особливо важливо, щоб уздовж шосе були передбачені зарядні станції для електромобілів - інакше такий тип транспорту матиме сенс лише у межах одного поселення.

Tesla Club Ukraine
Завантажуй додаток
GO TO-U для легкого пошуку
та використання
зарядних станцій

Усі бренди електромобілів під замовлення

Зарядні пристрої для
електромобілів усіх
брендів

Chargers Детальніше

Теги

Кращі концепти плани виробництва нові моделі оновлення моделей рекорди електромобілів події Виробництво і розробки Спорт майбутні моделі Це цікаво інвестиції оновлення моделей Кращі концепти плани виробництва нові моделі оновлення моделей