Tesla запатентувала високошвидкісну зарядку з системою охолодження

28.07.2017 р.

Наші новини

Поява наступного покоління електромобільних зарядних станцій не за горами. І хоча більшість компаній зосереджена на досягненні максимальної швидкості заряду, Тесла також прагне автоматизувати процес зарядки, щоб підготувати свою інфраструктуру до повністю автономного керування.

Цього квітня компанія Tesla подала патентну заявку щодо про створення автоматизованих зарядних станцій, в яких силовий роз"'єм підключається до бортової електросистеми автомобіля через роз"'їм в днищі. Попутно до системи охолодження тягового акумулятора при необхідності буде подаватися охолоджуюча рідина. Таке рішення забезпечить високошвидкісну зарядку, уникаючи перегрівів.

У патентній заявці так описується принцип даної системи:

"Початковий сигнал від транспортного засобу до зарядної станції передається за допомогою бездротового зв"'язку (наприклад, Bluetooth), що це слугує сигналом для з"'єднання транспортного засобу з зарядної станцією. У відповідь може бути встановлено відповідні з"'єднання транспортного засобу - зарядного пристрою, включаючи електричне з"'єднання для зарядки (і, в деяких варіантах, з"'єднання з рідиною для термічного кондиціонування транспортного засобу під час зарядки). Потім сигнал потреби в температурі або будь-яку іншу форму теплової інформації можна відправити на зарядну станцію по сигнальному проводу в електричному роз"'ємі".

Проблема високих витрат часу на зарядку тягового акумулятора електромобілів буде стояти менш гостро, якщо ці транспортні засоби навчаться обходитися без водіїв. Автоматика сама обиратиме зручний момент для поповнення заряду електромобіля, а зарядні станції повинні навчитися виконувати всі необхідні для зарядки маніпуляції без допомоги людини. Електромобілі без заряду будуть з"'їжджатися до зарядних станцій по ночах, коли навантаження на енергетичну інфраструктуру зазвичай знижується. Автовласники при цьому зможуть спокійно спати вдома.

Примітно, що Тесла вже зараз отримує дозвіл на будівництво автоматизованої зарядної станції. Можливо, вона не буде використовувати описаний в патентній заявці принцип, але актуальність будівництва це не скасовує. Раніше в компанії продемонстрували прототип маніпулятора, який здатний підключати зарядний кабель до роз`єму на кузові електромобілів без допомоги людини. Який з існуючих підходів до автоматизації процесу зарядки буду прийнятий, покаже час.

Tesla Club Ukraine
Завантажуй додаток
GO TO-U для легкого пошуку
та використання
зарядних станцій

Усі бренди електромобілів під замовлення

Зарядні пристрої для
електромобілів усіх
брендів

Chargers Детальніше

Теги

Кращі концепти плани виробництва нові моделі оновлення моделей рекорди електромобілів події Виробництво і розробки Спорт майбутні моделі Це цікаво інвестиції оновлення моделей Кращі концепти плани виробництва нові моделі оновлення моделей