Tesla Model 3 отримає конкурентів від Audi і BMW

17.07.2017 р.

Наші новини

В липні компанія Tesla розпочала виробництво свого самого "бюджетного" електромобіля - Model 3 з цінником в 35 тис. доларів (з різноманітними опціями - 50-55 тис.) ця модель повинна стати масовою, і її прийдешній вихід вже змусив напрягтися деяких провідних автогігантів. У їх числі - Audi і BMW. Як нещодавно стало відомо, обидві німецькі марки збираються випустити суперників каліфорнійської "трійки".

За даними Car and Driver, в 2019 році Audi представить електромобіль, який за габаритами буде трохи більше актуального седана Audi A3. Його побудують на "фольксвагенівській" архітектурі MEB, яку група Volkswagen розробила спеціально для електромобілей концерну. Новинку оснастять двома електромоторами, один з них розміститься на передній осі, інший - на задній. В сукупності їх потужність дорівнюватиме близько 300 к.с. Втім, будуть і менш потужні версії. "Далекобійність" машини складе не менше 300 миль (482 км).

В той же час подібний електромобіль випустить і BMW. Як пише Autocar, в 2019 році баварська марка представить нове покоління хетчбеків BMW 3 - Series GT, яке випускатиметься в трьох версіях: з ДВЗ, пагін-гібрида і чистого електрокара. Щоправда, позиціонуватися машина буде вже не як 3-а, а як 4-серія.

Що стосується електричної версії новинки, вона буде здатна здолати на одному заряді до 500 км, які будуть забезпечуватися батареєю місткістю 70-90 кіловат-годин. За динамікою електричний хетчбек буде порівнянний з дизельною BMW 335d - це означає, що розгін до 100 км/год займе менше 5 с. Потужність автомобіля складе 300-350 к.с.

Проте, за іншими даними - газети Handelsblatt, - конкурувати з Tesla Model 3 мюнхненський автовиробник буде шляхом випуску на ринок електричної версії седана BMW 3 Series. Представити її повинні вже у вересні на Франкфуртському автосалоні. Очікуваний запас ходу - 400 км.

Як бачимо, дані щодо планів BMW розходяться, зрозуміло одне - баварцям однозначно не дають спокою лаври Tesla.

Згідно з прогнозами, електромобіль Audi коштуватиме менше 50 тис. доларів, а "електричка" BMW - менше 52 тис. у.о. Саме за рахунок таких невисоких цінників, а також привабливих характеристик майбутніх електромобілів, виробники і розраховують скласти конкуренцію Tesla Model 3.

До речі, і в планах Audi, і в стратегії BMW, значиться ще декілька електромобілів на найближче роки. Так, "чотири кільця" готують два електрокросовери, які будуть створені на базі концептів Audi e-tron quattro (на цю модель вже приймають заявки в Нідерландах!) і Audi e-tron Sportback, а BMW випустить електричну версію кросовера BMW X3, електрокар BMW i5 і MINI EV.

Tesla Club Ukraine
Завантажуй додаток
GO TO-U для легкого пошуку
та використання
зарядних станцій

Усі бренди електромобілів під замовлення

Зарядні пристрої для
електромобілів усіх
брендів

Chargers Детальніше

Теги

Кращі концепти плани виробництва нові моделі оновлення моделей рекорди електромобілів події Виробництво і розробки Спорт майбутні моделі Це цікаво інвестиції оновлення моделей Кращі концепти плани виробництва нові моделі оновлення моделей