Три важливі оновлення Tesla Model S і X перед виходом "трійки"

06.07.2017 р.

Наші новини

Більшість своїх ресурсів компанія Tesla зосередила на запуску "народного" Model 3. Проте про модернізацію нині існуючого модельного ряду вона не забуває: останнім часом компанія ввела ряд коректив в сімейство ліфтбеків Model S і кросоверів Model X.

Ще в квітні цього року вона відмовилася від Tesla Model S 60/ 60D, а в червні зняла з виробництва Model S 90D і Model X 90D. Таким чином, Tesla залишила електрокари тільки з батареєю на 75 і 100 кВтгод.

Причин цього нововведення дві. По-перше, ліфтбеки S 60/ 60D впали в попиті - клієнти стали більше вибирати варіанти S 75/ 75D. В той же час Model S 90D і Model X 90D перестали користуватися популярністю у зв'язку з виходом топових версій 100D/P100D. А по-друге, така оптимізація дозволила зробити вибір електромобіля простіше - особливо серед тих, хто тільки починає примикати до електромобільного руху.

Також Tesla прийняла рішення бути ближче до "понятійного апарату" традиційного автоопрома. Каліфорнійський виробник відмовився від чисел в назвах машин, що вказують на місткість АКБ: на їх місце прийшли найменування фіксованих пакетів комплектацій: Standard, Premium і Performance. Вони відповідають колишнім індексам S 75 (75 кВтгод, задній привід), 100D (100 кВтгод, повний привід) і P100D (спортивний варіант 100D). При цьому велика частина опцій, (наприклад, повний привід для електрокарів з акумуляторами на 75 кВтгод), сталі доступні в окремих пакетах, які пропонуються як "апгрейд".

Нарешті, нещодавно Tesla збільшила продуктивність Model S і X, щоб більше дистанціювати їх від "бюджетного" Model 3.

Tesla Model S 75 отримала величезний приріст потужності, оскільки її прискорення до "сотні" збільшилася з 5,7 секунд до 4,4 с. Двомоторна, повнопривідна Model S 75D також зазнала значне поліпшення - те ж завдання вона виконує за 4,3 секунди замість попередніх 5,4 секунд. І останнє, але не менш важливе: сама "далекобійна" Tesla - Model S 100D - тепер прискорюється до 100 км/год за 4,2, а це означає, що вона стала на 0,1 з швидше за свого попередника.

Подібні зміни торкнулися і позашляховика Tesla Model X. Версія 75D віднині набирає відмітку 100 км/год за 5,0 с, що є істотним поліпшенням в порівнянні з попереднім часом в 6,2 с. В той же час Tesla Model X 100D отримала приріст в 0,5 з до 4,9 із замість 5,4 с.

Ці перетворення були проведені не лише за рахунок "прошивки" електроніки, але і модернізації оснащення. Тому приріст динаміки доступний тільки для нових автомобілів.

Tesla Club Ukraine
Завантажуй додаток
GO TO-U для легкого пошуку
та використання
зарядних станцій

Усі бренди електромобілів під замовлення

Зарядні пристрої для
електромобілів усіх
брендів

Chargers Детальніше

Теги

Кращі концепти плани виробництва нові моделі оновлення моделей рекорди електромобілів події Виробництво і розробки Спорт майбутні моделі Це цікаво інвестиції оновлення моделей Кращі концепти плани виробництва нові моделі оновлення моделей