Уолл-Стріт: Tesla ще довго залишатиметься монополістом

05.07.2017 р.

Наші новини

Нещодавно Tesla стала четвертим автовиробником у світі за вартістю. Аналітики інвестфонду Berenberg опублікували доповідь, присвячену цьому питанню. На їх думку, акції автовиробника повинні вирости ще на 30% впродовж року, а сама компанія до середини 2020-х років залишиться монополістом на ринку електромобілів.

Аналітики Berenberg переглянули рекомендації по акціях Tesla з "тримати" на "купувати". Цінні папери головної компанії Ілона Маска за останній рік виросли на 68%, тоді як індекс S and P 500 (фондовий індекс, у кошик якого включено 500 акціонерних компаній США, що мають найбільшу капіталізацію) за той же час піднявся на 8,5%. Здавалося б, цінні папери автовиробника вже знаходяться на піку своєї вартості, але аналітики фонду передбачають подальше зростання - ще як мінімум на 30% впродовж року.

На думку Олександра Хессла, який керував аналізом Tesla в Berenberg, причина такого оптимізму плягає у відсутності реальної конкуренції. Якщо кілька років тому були надії на те, що класичні автовиробники вступлять в гонку за ринок масових електромобілів, то тепер їх майже не залишилося. Вони вибрали стратегію низьких інвестицій, яка не передбачає ризику, і Tesla зараз єдина компанія, яка повністю зробила ставку на електромобіль і рухає ринок вперед.

У записці інвесторам Хессл написав, що у OEM-виробників ("оригінальний виробник устаткування", компанія, яка продає під власним брендом чужі розробки) немає чітких планів по створенню масового виробництва електромобілів аж до середини 2020-х років. А це означає, що Tesla виявиться практично монополістом на цьому ринку.

Найближчі п`ять років Tesla планує інвестувати у свої проекти 33 млрд доларів. Це на 40% більше, ніж збираються вкласти за той же термін Mercedes і Volkswagen разом узяті. І вдесятеро більше інвестицій Ford, про що говорив колишній голова компанії Марк Філдс.

Аналітики Berenberg також були вражені співпрацею Tesla і Panasonic. "Завдяки цьому союзу вийшла дуже хороша технологія, яку навряд чи найближчим часом зможуть повторити конкуренти, - говориться в доповіді. - Це компактне розташування батарей, маленька вага, невеликий розмір осередків, трубчаста система охолодження і відмінна вартість".

Tesla Club Ukraine
Завантажуй додаток
GO TO-U для легкого пошуку
та використання
зарядних станцій

Усі бренди електромобілів під замовлення

Зарядні пристрої для
електромобілів усіх
брендів

Chargers Детальніше

Теги

Кращі концепти плани виробництва нові моделі оновлення моделей рекорди електромобілів події Виробництво і розробки Спорт майбутні моделі Це цікаво інвестиції оновлення моделей Кращі концепти плани виробництва нові моделі оновлення моделей