Tesla Model 3: кількість предзамовлень неухильно зростає

03.07.2017 р.

Наші новини

Найдоступніший електрокар від Tesla - Model 3 - ще не дебютував на світовому ринку (у серійному виконанні), проте автолюбителі продовжують оформляти попередні замовлення на новинку. Про це під час спілкування з пресою розповів голова Tesla Ілон Маск.

Як повідомив Маск, кількість резервацій на "трійку" росте "тиждень за тижнем". Більшою мірою це пов'язано з тим, що частина клієнтів має завищені очікування по відношенню до "бюджетного" Model 3. У багатьох покупців склалося враження, що це самий просунутий електрокар компанії, що, за словами Маска, призвело до плутанини.

Представлена в березні 2016 року Model 3 продаватиметься за ціною від 35 тис. доларів (в середньому ж автівка коштуватиме 50 тис. доларів через опції, базована версія виявилася не затребуваною), тоді як "старша" Model S коштує від 69,5 тис. доларів (згідно з останнього оновлення цінників). Проте не дивлячись на те, що характеристики Model 3 "слабкіші", ніж у Model S, деякі клієнти потрапляють в оману через цифру "3" в назві машини - вона створює враження моделі "наступного покоління", як у випадку з iPhone і іншою електронікою.

"Ми робимо усе можливе для пояснення плутанини, щоб люди не вважали Model 3 кращим автомобілем по відношенню до Model S. Model S буде краще, ніж Model 3, це повинно бути так, адже [Model S] дорожче", - пояснив Маск.

У зв'язку з цим компанія прибігла до стратегії "антипродажів": відмовилася від тест-драйвів і реклами нової моделі на 6-9 місяців. Окрім цього, щоб хоч якось зменшити ажіотаж навколо "трійки", компанія зважилася на ще одну незвичайну міру: вона зв'язується із замовниками Model 3 і намагається їх схилити до купівлі Model S і Model X.

"Кількість предзамовлень зростає кожного тижня. Ніякої реклами. Антипродажі. Не даємо [машини] на тест-драйв. І все одно [кількість предзамовлень] зростає щотижня", - сказав голова Tesla.

На сьогодні відомо, що Tesla має як мінімум 373 тис. заявок на новинку - ця цифра не оновлювалася вже рік. Тому складно навіть представити, яка кількість резервацій майбутньої новинки на рахунку у виробника.

Зараз Tesla активно тестує Model 3 на дорогах загального користування, про що говорять численні фото і відео, опубліковані в Інтернеті. Чекати новий електрокар залишилося недовго - вже в липні він піде у виробництво.

Tesla Club Ukraine
Завантажуй додаток
GO TO-U для легкого пошуку
та використання
зарядних станцій

Усі бренди електромобілів під замовлення

Зарядні пристрої для
електромобілів усіх
брендів

Chargers Детальніше

Теги

Кращі концепти плани виробництва нові моделі оновлення моделей рекорди електромобілів події Виробництво і розробки Спорт майбутні моделі Це цікаво інвестиції оновлення моделей Кращі концепти плани виробництва нові моделі оновлення моделей