Як бельгійцям вдалося проїхати на Tesla Model S P100D 900 км

27.06.2017 р.

Наші новини

Компанія Tesla може записати на свій рахунок чергове досягнення, проте, встановлення рекорду обійшлася без участі компанії. Ініціатори 900-кілометрового добового заїзду - бельгійці з компанії Silver Lining.

Стівен Пітерс - один з власників Tesla Model S в топовій комплектації P100D - в блозі компанії зізнався, що бажання встановити рекорд за дальністю поїздки на одній зарядці відвідувало його ще у момент замовлення електрокара. Разом з колегою і власником Tesla Model X Джоері Кулсом він ґрунтовно підготувався до рекордного заїзду. Наприклад, був розроблений оптимальний 26-кілометровий кільцевий маршрут без світлофорів і підйомів, на автомобіль встановлені шини з низьким спротивом коченню, а також зроблено декілька тестових поїздок. В процесі тестів експериментатори встановлювали режим руху, при якому енергоспоживання електрокара буде найбільш низьким.

"Звичайно, ми вимкнули кондиціонер, але залишалася ще маса питань. Чи скласти дзеркала? Чи включити вентилятор або трохи відкрити вікна? Яка оптимальна швидкість? І тому подібне. І ви будете здивовані, що найефективнішою швидкістю виявилися 40 км/год. І 38 км/год, і 42 км/год збільшують енергоспоживання", - пише Стівен Пітерс в блозі.

У результаті Tesla Model S змогла проїхати на одній зарядці 901,2 км за 23 год і 45 хв. Зараз цей результат вважається рекордним для електромобіля: раніше на Model S P85D вдавалося проїхати 728 км. В той же час голова Tesla Ілон Маск опублікував посилання на експеримент у своєму мікроблозі в Twitter і відмітив: "На 100D [більш "далекобійна" версія Model S - ред.] можна проїхати більше 1000 км з правильними шинами".
Tesla Club Ukraine
Завантажуй додаток
GO TO-U для легкого пошуку
та використання
зарядних станцій

Усі бренди електромобілів під замовлення

Зарядні пристрої для
електромобілів усіх
брендів

Chargers Детальніше

Теги

Кращі концепти плани виробництва нові моделі оновлення моделей рекорди електромобілів події Виробництво і розробки Спорт майбутні моделі Це цікаво інвестиції оновлення моделей Кращі концепти плани виробництва нові моделі оновлення моделей