Tesla Model 3: усе, що відомо на сьогодні

13.06.2017 р.

Наші новини

Дебют Tesla Model 3 вже не за горами – довгоочікуваний електрокар покажуть в липні цього року, тоді ж машина піде на конвеєр. Нові дані про автомобіль з'являється в Мережі чи не щодня: це і шпигунські фото та відео передсерійних прототипів, і цілком офіційні подробиці, якими ділиться сам каліфорнійський виробник. При цьому Tesla не лише не прагне підігріти інтерес публіки до Model 3, але дуже активно займається антипіаром своєї новинки. Ні, Ілон Маск не з'їхав з глузду. Насправді це дуже важливий для компанії момент.

Стратегія "анти продажів" Tesla полягає в тому, щоб переконати покупців не чекати доступний Model 3, черга за яким розтягнулася більш ніж на рік, а піти і прямо зараз купити дорожчу Model S – адже її доставлять протягом одного місяця. У рамках боротьби з надлишковою кількістю попередніх замовлень, виконати які на даний момент фізично неможливо, компанія розповсюдила порівняльну таблицю, яка відображає основні відмінності Model S і Model 3. У документі розкривається ряд нових фактів і підтверджуються ті, що вже були озвучені раніше. Це було зроблено для того, щоб показати клієнтам, що "трійка" та "еска" – принципова різні моделі, і що Model 3 це не автівка нового покоління (так вважає велика кількість людей), а лише модель початкового рівня в продуктивній лінійці виробника.

Іншими словами, основна ідея компанії Маска полягає в тому, що, за великим рахунком, Model 3 – це зменшена і спрощена Model S. Так, новий електромобіль вийшов на 28,4 см коротше за свого "старшого брата" (4694 мм проти 4978 мм – дивимось зображення нижче), а його багажні відсіки – спереду та ззаду - вміщують більш ніж в 2 рази менше вантажу (396 л проти 850 л). При цьому салон "трійки" розрахований максимум на 5 людей, тоді як "еска" може прийняти на борт 7 осіб. До 96 км/год (60 миль/год) Model 3 розганяється за 5,6 с – більш ніж прийнятний для доступного авто результат, але це вже далеко від Model S, яка в топовій специфікації P100D тієї ж відмітки досягає за 2,3 с. Для Model S доступні акумулятори на 75, 90 і 100 кВтгод, які забезпечують запас ходу 400-540 км. Які батареї отримає Model 3 – доки точно невідомо, але підтверджено, що дальність пробігу на одному заряді перевищить 346 км. При цьому з попередніх повідомлень Ілона Маска відомо, що на початковому етапі новинка випускатиметься тільки в задньопривідній модифікації, а варіант з двома електромоторами надійде у виробництво на 6-9 місяців пізніше, тобто вже в 2018 році. Того ж року розпочнеться випуск версії з правим кермом.

Щоб якнайскоріше налагодити виробництво Model 3, Tesla звела можливості конфігурації до мінімуму. З урахуванням всіх найдрібніших деталей кількість варіантів виконання складатиме менше 100. Для порівняння, для Model S доступні понад 1,5 тис. комбінацій забарвлення кузова, дизайну колес, обробки салону, силових установок і різних опцій. Приладова панель в цій машині в принципі відсутня – інформація для водія виводитиметься тільки на 15-дюймовий тачскрин мультимедійної системи. На додаток до усього іншого, власникам Model 3 доведеться платити за користування фірмовими станціями Supercharger. На початку цього року Tesla відмінила безлімітну безкоштовну зарядку для покупців нових Model S і Model X, але днями повернула її, дещо змінивши умови. На жаль, для тих, хто вибрав Model 3, подібні привілеї не передбачені.

Звітуючи про фінансові результати першого кварталу цього року, Tesla паралельно підтвердила, що усі роботи по Model 3 йдуть відповідно до графіка. До кінця поточного року компанія розраховує вийти на щотижневий обсяг виробництва в 5 тис. екземплярів, а в 2018 році цей показник повинен вирости удвічі. За останніми даними, в цьому питанні поки немає ніяких змін.

Джерело: E-move 1, 2

Tesla Club Ukraine
Завантажуй додаток
GO TO-U для легкого пошуку
та використання
зарядних станцій

Усі бренди електромобілів під замовлення

Зарядні пристрої для
електромобілів усіх
брендів

Chargers Детальніше

Теги

Кращі концепти плани виробництва нові моделі оновлення моделей рекорди електромобілів події Виробництво і розробки Спорт майбутні моделі Це цікаво інвестиції оновлення моделей Кращі концепти плани виробництва нові моделі оновлення моделей