Tesla змусить "напружитися" BMW і Mercedes-Benz?

24.05.2017 р.

Наші новини

Рівно рік тому, в квітні 2016 року, компанія Tesla представила найважливіший у своїй продуктивній лінійці автомобіль - ліфтбек Model 3 з цінником в 35 тис. доларів. Це буквально поставило на вуха автомобільний ринок.

Повністю електрична п'ятимісцева модель, виробництво якої почнеться вже через декілька місяців, їде також швидко, як і седани BMW 3-Series і Mercedes C-Class. При цьому коштує вона стільки ж, але не вимагає традиційного палива. Звичайно, це не могло не викликати інтерес у публіки - про це говорить кількість резервацій. Каліфорнійський виробник швидко отримав близько 400 тис. передзамовлень на Model 3.

Найімовірніше, тепер голова Tesla Ілон Маск планує не просто зрівнятися за загальною кількістю продажів на американському ринку з іменитими німецькими марками, а й зовсім обігнати їх. І всього цього компанія з 13-річною історією може добитися за один рік за умови виконання намічених планів. Очікується, що Tesla поставлятиме 1 тис. електрокарів в тиждень починаючи з червня, в серпні виробництво прискориться в два рази, а у вересні з конвеєра виробника виходитиме 4 тис. машин щотижня. Потім Tesla збирається довести рівень виробництва до 5 тис. "електричок" за 7 днів, а до кінця 2018 року - до 10 тис.

На сьогодні компанія Маска здатна збирати за тиждень 2 тис. ліфтбеків Model S і кросоверів Model X. Щоб добитися такого великого успіху на ринку США, Tesla повинна випустити 430 тис. "трійок" до кінця 2018 року. Примітно, що за минулий рік таку кількість електрокарів не вдалося продати навіть усім разом узятим автовиробникам на світовому ринку.

Як пише авторитетне видання Autonews, провідні аналітики з Wall Street скептично відносяться до амбітних цілей Tesla. Багато хто упевнений, що це неможливо. Проте потрібно розуміти, що у компанії з Кремнієвої долини є ще козирі. Наприклад, вона досі не удається до "тотальної" реклами своєї продукції. Крім того, Tesla має намір випустити ще одну модель - компактний кросовер Model Y, який може стати найуспішнішою модель марки, враховуючи популярність SUV 'ів. Загалом, час покаже. Але, так чи інакше, Ілон Маск вже не раз робив те, що інші вважали нереальними.

Джерело: Bloomberg

Tesla Club Ukraine
Завантажуй додаток
GO TO-U для легкого пошуку
та використання
зарядних станцій

Усі бренди електромобілів під замовлення

Зарядні пристрої для
електромобілів усіх
брендів

Chargers Детальніше

Теги

Кращі концепти плани виробництва нові моделі оновлення моделей рекорди електромобілів події Виробництво і розробки Спорт майбутні моделі Це цікаво інвестиції оновлення моделей Кращі концепти плани виробництва нові моделі оновлення моделей