Виступ Ілона Маска у Ванкувері: автомобільне метро, перше фото вантажівки Tesla і подробиці про електромобільне "таксі"

05.05.2017 р.

Наші новини

Днями у Ванкувері пройшла інтелектуальна конференція TED, на якій виступив і Ілон Маск. У рамках своєї доповіді бізнесмен повідав деякі подробиці про розробки ряду своїх фірм. Так, Ілон Маск представив проект своєї нової компанії - The Boring Company. Як виявилось, стартап, про створення якого було заявлено минулого року, займеться не лише риттям тунелів - голова Tesla і Space X планує створити підземну транспортну систему, яка дозволить уникнути заторів і істотно скоротити час перебування в дорозі.

Іншими словами, Маск задумав створити подібність автомобільного метро. Ідея проекту полягає в тому, що автомобіль заїжджає на спеціальну мобільну платформу і опускається на ліфті під землю, де на тій же платформі переміщається по монорейковій дорозі зі швидкістю в 200 км/год, а потім піднімається назад на поверхню. Поки це лише концепт, який показали на відео. До того ж, сама по собі ідея на даному етапі здається не більше ніж фантастика і до серійного втілення пройде не один десяток років. Проте, The Boring Company вже приступила до будівництва демонстраційного тунелю на корпоративній парковці Tesla і SpaceX в Лос-Анджелесі.

Нині стартап працює над зниженням вартості і збільшенням швидкості риття тунелів. У рамках свого виступу Маск зізнався, що готовий присвячувати The Boring Company лише 2-3% свого часу. Проте, судячи за адресою пошти на головній (і доки єдиній) сторінці сайту нової компанії, вона вже наймає співробітників.

Також у рамках заходу TED Ілон Маск показав перше зображення електричного тягача Tesla Semi: Керівник Tesla вже протестував автомобіль і, з його слів, керується вона як спорткар. При цьому Маск підкреслив, що Tesla Semi перевершуватиме дизельні аналоги і за "далекобійністю", і за вантажопідйомністю. Конкретних даних про машину він не повідомив, проте дізнатися про них ми повинні досить скоро - дебют тягача запланований на вересень поточного року. Ймовірно, каліфорнійський виробник покаже прототип вантажівки.

Нарешті, на конференції Маск повідомив, що райдшерингова програма Tesla Network, анонсована американським виробником електромобілів минулого року, почне свою роботу одночасно з появою повноцінного автопілота. За словами Ілона, сервіс спільного використання Tesla об'єднає усі електрокари бренду в загальний автономний парк. Зрозуміло, здача машини в короткострокову оренду не буде обов'язковою умовою при купівлі, але таку можливість нададуть усім. Власники зможуть вибирати - ділитися електромобілем тільки з членами сім'ї і друзями, або ж отримувати вигоду, позичаючи його як роботизоване таксі.

У Tesla вважають, що перехід на повністю автономне управління приведе до того, що поїздка в автомобілі коштуватиме дешевше за квиток на автобус. В результаті люди стануть частіше використовувати легковий транспорт замість громадського, машин на вулицях стане більше і це приведе до зростання пробок, з якими, вірогідно, якраз і повинні боротися автопілот, а також вищезгадане автомобільне метро.

Що стосується повноцінного автопілота, що дозволяє заснути в автомобілі, за словами Ілона Маска, він з'явиться у Tesla протягом двох років. При цьому вже нинішнього року компанія влаштує демонстраційний пробіг – керований тільки електронікою електромобіль проїде Штати від берега до берега - з Каліфорнії в Нью-Йорк.

Джерело: Electrek 1, 2, 3

Tesla Club Ukraine
Завантажуй додаток
GO TO-U для легкого пошуку
та використання
зарядних станцій

Усі бренди електромобілів під замовлення

Зарядні пристрої для
електромобілів усіх
брендів

Chargers Детальніше

Теги

Кращі концепти плани виробництва нові моделі оновлення моделей рекорди електромобілів події Виробництво і розробки Спорт майбутні моделі Це цікаво інвестиції оновлення моделей Кращі концепти плани виробництва нові моделі оновлення моделей